Rafaelov odkaz Conorovi: Budeš plakať ako dievča!

Dominik Balik|10. feb 2016 o 01:00

Po tlačovej konferencii, v ktorej si Conor McGregor nebral opäť raz servítku pred ústa, vracia Rafael Dos Anjos úder.

Aj napriek tomu, že UFC lightweight šampión Rafael dos Anjos nedal pri svojej prvej obhajobe titulu Donaldovi Cerronemu žiadnu šancu a pripísal si piate víťazstvo v rade, v Las Vegas ho pred ďalším zápasom vnímajú ako outsidera. To preto, že proti nemu bude stáť ”Notorious” Conor McGregor, ktorému sa zatiaľ vyplnili všetky predpovede.

McGregor bude bojovať s Dos Anjosom 5. marca na akcii UFC 196. Conorová doterajšia bilancia v UFC je 7-0, pričom práve v Las Vegas zaznamenal výhry nad Chadom Mendesom a po 13. sekundách aj nad Jose Aldom.

Teraz sa McGregor chystá vstúpiť do histórie proti Brazílčanovi Dos Anjosovi, ktorý vyhral 10 z posledných 11-tich zápasov. Ak by sa Conorovi podarilo zvíťaziť, bol by historicky prvý bojovník, ktorý by držal súčasne dva opasky šampióna. 31-ročný Dos Anjos má ale pre Conora správu.

Zápas so mnou ho určite nezapíše do histórie," povedal Dos Anjos v relácii MMA Hour.

Dos Anjos hovoril o svojej nadchádzajúcej obhajobe titulu proti McGregorovi, ktorý sa mu posmieval v prvej oficiálnej tlačovej konferencii v januári, keď ho nazval zradcom. Brazílčan ale s pokojom zvládol príval urážok, bez ohľadu na to aké osobné boli.

Pre mňa je to normálny boj,“ hovorí. „Cítim sa byť sústredený, v dobrej forme. Myslím si, že to nie je najťažší súper, ale je to najväčší súboj mojej kariéry, pretože má veľa fanúšikov a je veľmi populárny. V minulosti som čelil lepším zápasníkom a myslím si, že  to pre mňa bude len ďalší zápas, nič viac,“ pokračuje Rafael.

Ben Henderson, Donald Cerrone... títo ľudia sú úplne iná úroveň. Sú silnejší, rýchlejší, sú vyšší ako ten chlap. Nemal som šancu mu to povedať na tlačovej konferencii, pretože ma nenechal hovoriť. Chcem poďakovať Dana Whitovi a Lorenzovi, že mi konečne dávajú  jednoduchý súboj.“

Dos Anjos (25-7) nevidí hrozbu v žiadnej špecifickej oblasti boja.

Myslím, že keby som s ním bojoval zápas Jiu-Jitsu, porazím ho, keby som s ním bojoval zápas v karate, porazím ho, ak by sme bojovali podľa pravidiel K-1, porazím ho. Chystám sa urobiť si svoju prácu. Chystám sa ho zlomiť aj po psychickej stránke. Myslím, že som lepší bojovník v každom smere.“

Aj keď je Dos Anjos vo svojich výrokoch o McGregorovi pohŕdavý, hovorí, že ho rešpektuje ako veľký talent.

„Áno, McGregor je dobrý bojovník, nikdy som nepovedal, že ním nie je. Proste si ale myslím, že ja som úplne iný level.”

Po všetkých urážkach bude chcieť Dos Ajnos súpera naozaj potrestať.

Uvidím, keď budem mať možnosť skončiť to, skončím to, ale chcem ho najprv niekoľkokrát udrieť. Chcem, aby cítil moju silu. Všetko čo predpovedal sa naozaj stalo, ale tentokrát si myslím, že je jeho kryštálová guľa trocha rozmazaná.” 

A jeho oficiálna predpoveď na 5. marca?

Určite vyhrám,“ zdôraznil. „Nechápem, ako ma on môže poraziť.  A predpoveď? Tento boj nebude na päť kôl, budú to dve, možno tri kolá. Nebude to so mnou schopný vydržať viac ako dve kolá. Zlomím ho. Bude plakať ako dievča,” uzavrel.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Rafaelov odkaz Conorovi: Budeš plakať ako dievča!