Nadal zdolal Djokoviča, ale nemá trofej. Skutočná skúška ho ešte čaká

Novak Djokovič a Rafael Nadal.
Novak Djokovič a Rafael Nadal. (Autor: SITA/AP)
Jana Sedláková|1. jún 2022 o 14:40

Rafael Nadal na Roland Garros vyradil Novaka Djokoviča.

PARÍŽ, BRATISLAVA. "Už rozumiem. Preto tu má Rafa sochu," vyhlásil po veľkom víťazstve Rafaela Nadala nad Novakom Djokovičom vo štvrťfinále Roland Garros expert televízie Eurosport Alex Corretja.

"Je to neuveriteľné, som unesený," pridal sa Mats Wilander.

Nadal sa pred turnajom trápil, na antuke nevyhral tento rok ani jeden turnaj. Je to nevídaný jav na najväčšieho antukového špecialistu v dejinách tenisu. Navyše, v marci sa mu vrátili problémy s chronicky zraneným chodidlom.

Dokonca pred štvrťfinálovým zápasom s Djokovičom vyhlásil, že to môže byť jeho posledný zápas na Roland Garros. Tak, ako každý iný, ktorý v Paríži odohrá.

Bol si vedomý toho, že proti bude stáť jediný aktívny hráč, ktorý ho na Roland Garros dokázal zdolať, dokonca opakovane. Nakoniec z toho bola viac ako štvorhodinová štvorsetová bitka, ktorú ovládol Nadal.

Zápas rozohrali tenisti v utorok pred deviatou večer a z kurtu odchádzali po jednej hodine v noci. Začali v máji, končili v júni, poznamenal vtipne komentátor.

"Nevidel som, že by mal Rafa nejaké problémy. Ale to nie je prvýkrát, čo bol na tom zle, že sotva chodil a už o pár dní bol úplne fit. Nie som prekvapený. Mal to tak už veľakrát v kariére," hovoril po zápase na tlačovej konferencii Djokovič.

Zverev je dobre pripravený

"Rafael Nadal nastúpil veľmi dobre pripravený, oplýval energiou," povedal aj Djokovičov bývalý tréner Marián Vajda.

Čo podľa neho rozhodlo zápas v prospech Nadala?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal zdolal Djokoviča, ale nemá trofej. Skutočná skúška ho ešte čaká