Rafael Nadal chce opäť vyhrať Roland Garros

(Autor: TASR)
TASR|26. dec 2008 o 10:59

Španielsky tenista Rafael Nadal chce v roku 2009 piatykrát za sebou vyhrať Roland Garros a udržať si post svetovej jednotky.

MADRID. Olympijský šampión z Pekingu si pred začiatkom novej sezóny želá hlavne, aby bol zdravý. Pre problémy s kolenom Nadal nemohol štartovať na Turnaji majstrov v Šanghaji a nenastúpil ani vo finálovom stretnutí Davisovho pohára v argentínskom meste Mar del Plata, v ktorom Španieli prekvapujúco vyhrali 3:1.

"Moja odpoveď na otázku, aký darček si želám do roku 2009, je jasná - zdravie. Uplynulý rok bol zo športového hľadiska pre mňa najúspešnejším v kariére a určite by som bol rád, keby nikdy neskončil. Podarilo sa mi vyhrať Roland Garros, Wimbledon, získať olympijské zlato i post svetovej jednotky. Nebolo to jednoduché, zažil som veľa krušných chvíľ, no dokázal som sa cez to prehrýzť a dostať sa až na vrchol," povedal v rozhovore pre periodikum AS Nadal, ktorý má aj v novej sezóne tie najvyššie ciele.

Rok 2009 odštartuje na exhibičnom turnaji v metropole Spojených Arabských Emirátov Abú Zabi. "Chcel by som všetkých mojich fanúšikov ubezpečiť, že koleno je v poriadku a príprava prebieha podľa plánu. Na Silvestra odlietam do Emirátov, potom ma čaká turnaj v katarskej Dauhe a úvodné grandslamové podujatie roka Australian Open. Ak sa chcem udržať na tróne, musím do marcového turnaja v Miami získať 2000 bodov. Potom príde antuková sezóna a Roland Garros. Ak by sa mi podarilo vyhrať v Paríži piatykrát za sebou, splnil by sa mi ďalší sen," dodal Nadal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rafael Nadal chce opäť vyhrať Roland Garros