Radwanská a Kerberová môžu v Paríži zosadiť líderku Serenu

Angelique Kerberová (vpravo) zdolala Serenu Williamsovú na Australian Open.
Angelique Kerberová (vpravo) zdolala Serenu Williamsovú na Australian Open. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. máj 2016 o 10:55

Poľská i nemecká tenistka obhajujú na Roland Garros iba minimum bodov.

PARÍŽ. Americká tenistka Serena Williamsová má do 5. júna garantovaných 172 týždňov v rade na vrchole svetového rebríčka WTA vo dvojhre, ale na parížskom Roland Garros ju môžu zosadiť terajšia dvojka renkingu Agnieszka Radwanská z Poľska aj nemecká trojka hodnotenia Angelique Kerberová.

Serena totiž spolu s titulom obhajuje na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2000 bodov, zatiaľ čo Radwanská len 10 bodov za 1. kolo a Kerberová iba 130 bodov za 3. kolo.


Poľka bude premiérovo vo svojej kariére jednotkou rebríčka, ak získa titul a Serena Williamsová prehrá pred finále, ale aj v prípade, že sa dostane do boja o trofej, Američanka zaváha pred 3. kolom a Nemka nebude šampiónkou.

Kerberová sa ocitne 6. júna na čele, ak dobyje Pohár Suzanne Lenglenovej a Serena sa rozlúči pred semifinále.

Serenina séria je druhá najdlhšia v histórii po 186 týždňoch, počas ktorých od 17. augusta 1987 do 10. marca 1991 panovala Nemka Steffi Grafová.

Američanka je na čele nepretržite od 18. februára 2013. Dovedna bude mať k prvej júnovej nedeli za sebou 295 týždňov v pozícii líderky. V tomto smere vedie Grafová (377) pred Američankou Martinou Navrátilovou (332).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Radwanská a Kerberová môžu v Paríži zosadiť líderku Serenu