Obvinila ho z dopingu. Nadal uspel v súdnom spore s bývalou ministerkou

Rafael Nadal minulý týždeň odstúpil z turnaja v Paríži.
Rafael Nadal minulý týždeň odstúpil z turnaja v Paríži. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. nov 2017 o 17:44

Španielsky tenista vysúdil od Roselyne Bachelotovej 12-tisíc eur za poškodenie dobrého mena.

PARÍŽ. Tenista Rafael Nadal vysúdil od bývalej francúzskej ministerky športu Roselyne Bachelotovej 12-tisíc eur za poškodenie dobrého mena.

Politička minulý rok v televíznom rozhovore obvinila Nadala z dopingu. Povedala, že Nadal pauzoval v roku 2012 sedem mesiacov pravdepodobne kvôli pozitívnemu dopingovému testu.

Tenista ministerku zažaloval. "Keď som podal žalobu na pani Bachelotovú, obraňoval som nielen seba ako športovca, ale aj hodnoty, ktoré vyznávam počas celej kariéry," uviedol vo svojom vyhlásení. Dodal, že peniaze venuje mimovládnej organizácii alebo nadácii vo Francúzsku.

Aktuálna jednotka mužského svetového rebríčka ATP vo dvojhre pôvodne na súde žiadala odškodné 100-tisíc eur za ujmu na osobnostných právach.

Parížsky súd zároveň uznal Bachelotovú vinnou z ohovárania a udelil jej pokutu 500 eur. Informácie zverejnila BBC.

Podľa 16-násobného grandslamového víťaza by sa nemali verejne aktívne osoby vyjadrovať urážlivo alebo nepravdivo na adresu športovcov. V apríli 2016 napísal Nadal prezidentovi Medzinárodnej tenisovej federácie ITF žiadosť o zverejnenie všetkých jeho výsledkov dopingových testov a krvného profilu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Obvinila ho z dopingu. Nadal uspel v súdnom spore s bývalou ministerkou