Prvá Ronaldova prehra v novom drese, Real podľahol Juventusu

SITA|1. aug 2009 o 10:23

Najdrahší futbalista sveta Cristiano Ronaldo síce v piatok zaznamenal druhý presný zásah v drese svojho nového zamestnávateľa Real Madrid, no španielsky veľkoklub v semifinále turnaja Peace Cup podľahol Juvetnusu Turín 1:2 (1:1).

SEVILLA. Najdrahší futbalista sveta Cristiano Ronaldo síce v piatok zaznamenal druhý presný zásah v drese svojho nového zamestnávateľa Real Madrid, no španielsky veľkoklub v semifinále letného futbalového turnaja Peace Cup podľahol Juvetnusu Turín 1:2 (1:1).

O úvodný gól duelu sa v 3. min postaral Fabio Cannavaro, ktorému v lete vypršala zmluva s Realom a následne sa vrátil do Juventusu.

V 41. min si však po faule Giorgia Chielliniho na Raúla loptu na biely bod signalizujúci pokutový kop postavil 24-ročný Portugalčan a už tradične sa nemýlil. Krátko po zmene strán sa do listiny strelcov zapísal Hasan Salihamidžič a ako sa ukázalo neskôr, bol to posledný a teda aj rozhodujúci presný zásah.

Loptový kúzelník z Madeiry, ktorý v lete za neuveriteľných 94 miliónov eur prestúpil do kádra "bieleho baletu" z Manchestru United, odohral svoj štvrtý duel za Real a po utorňajšej gólovej premiére (pri víťazstve 4:2 proti Liga de Quito, taktiež na Peace Cup-e) opäť premenil penaltu.

Ronaldo sa však v piatok vytrápil "do sýtosti" a stretnutie sa pre neho mohlo skončiť už v 14. min, no hlavný rozhodca si nevšimol oplácanie odchovanca Sportingu Lisabon na protihráča Felipeho Mela.

V nedeľňajšom finále turnaja dvanástich tímov sa "Juve" stretne s Aston Villou, ktorá si s FC Porto poradila taktiež v pomere 2:1.

Výsledky

FC Porto - Aston Villa 1:2 (0:2)

Góly: 90. Hulk (z 11 m) - 14. Heskey, 37. Sidwell, ČK: 69. Heskey (Aston Villa).

Juventus Turín - Real Madrid 2:1 (1:1)

Góly: 3. Cannavaro, 49. Salihamidzič - 41. Cristiano Rolando (z 11 m).

Nachádzate sa tu:
Domov