Prvá posila United? Mourinho chce získať Ibrahimoviča

José Mourinho strieda na lavičke Manchestru United Louisa van Gaala.
José Mourinho strieda na lavičke Manchestru United Louisa van Gaala. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|25. máj 2016 o 20:01

Josého Mourinha platil Manchester United dávno predtým, ako oznámil, že sa stane jeho trénerom.

MANCHESTER, BRATISLAVA. Hovorili o ňom, že je nepriateľom futbalu, je arogantný a nedokáže si priznať chybu.

José Mourinho je však úspešným trénerom. Dokonca natoľko, že Manchester United ho platil už niekoľko mesiacov predtým, ako oznámil, že sa stane novým koučom. 

United tak veľmi chceli získať Portugalčana, že mu vyplatili štyri milióny libier iba za to, aby od konca svojho pôsobenia v Chelsea nerokoval so žiadnym iným klubom.

Podľa El País United chceli mať istotu v prípade, že Luis van Gaal nenaplní očakávania. Ak by sa mu darilo, Mourinho by mohol po sezóne ísť kamkoľvek. 

José Mourinho mieri z Londýna do Manchestru.
José Mourinho mieri z Londýna do Manchestru. (Autor: TASR/AP)

Volajú ho Special One. Výnimočný. Má vysokú, až 66-percentnú úspešnosť. Zo 764 zápasov vyhral až 505. Je značkou úspechu.

Za posledných 14 sezón vyhrali tímy, ktoré viedol, osem ligových titulov a sedem národných pohárov. Dvakrát triumfoval v Lige majstrov. 

„Fanúšikovia chcú vidieť pekný útočný futbal. Som si istý, že Mourinho sa o to pokúsi,“ vravela legenda klubu Paul Scholes pre BBC.

Odkedy z klubu odišiel legendárny tréner Alex Ferguson, United sa nevie vrátiť medzi elitu. V Manchestri neuspeli David Moyes ani van Gaal. Mourinho má klub vrátiť na vrchol. 

„Neviem, ako sa mu bude dariť, ale José dokáže viesť každý klub,“ vyhlásil ešte vo februári pre BBC Ferguson. 

„Spomínam si, keď sme sa prvý raz stretli na tlačovej konferencii. Vravel som si vtedy: Bože, to je bastard. Vravel hráčom: Ja som výnimočný a neprehrávam. Bol vtedy mladý. Prekvapilo ma to, ale bol to silný odkaz hráčom. Ukázal, že je osobnosť a hráči mu majú veriť,“ opisoval Ferguson. 

Mourinho dostal od klubu dvesto miliónov libier na nákup nových posíl. Podľa Daily Mail má mať nových hráčov vybratých do skončenia európskeho šampionátu. A hráčom, ktorý je na zozname na prvom mieste, je švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič. 

Okrem neho by Mourinho do United chcel priviesť Nemanju Matiča či obrancu Johna Stonesa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Prvá posila United? Mourinho chce získať Ibrahimoviča