Proti Slovákom bude chytať Pätzold

SITA|30. apr 2011 o 14:13

Nemecká reprezentácia nastúpi v nedeľňajšom súboji v základnej A-skupine na 75. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji proti Slovensku s brankárom Dimitrim Pätzoldom.

BRATISLAVA. Po sobotňajšom tréningu o tom informoval tréner nemeckého výberu Uwe Krupp.

"Dennis hral vynikajúco proti Rusku, ale zajtra pôjde do bránky Dimitrij Patzold. Urobili sme rozhodnutie o brankároch ešte pred turnajom a výsledok v prvom zápase nemá na tento náš pôvodný krok žiaden dosah," uviedol kouč Nemecka.

Uwe Krupp sa snaží piatkový triumf svojich zverencov nad Rusmi 2:0 nepreceňovať a očakáva, že duel proti Slovensku bude úplne iný.

"Slováci hrajú doma a dopredu ich bude hnať plné hľadisko. My však do každého zápasu vstupujeme s tým, že v ňom chceme zvíťaziť. Inak to nebude ani v nedeľu," povedal nemecký kormidelník a na otázku, či "veľký" triumf nad Rusmi bude pre jeho tím motiváciou navyše pred duelom proti Slovensku, odpovedal: "Nemyslím si to. Tento zápas bude pre nás ako každý iný. Naším hlavným cieľom je teraz postúpiť do ďalšej fázy a je úplne jedno, ako túto métu dosiahneme. Súboj sa začína od 0:0, je ťažké predpovedať, či bude náročnejší alebo jednoduchší, ako ten proti Rusom," uzavrel Uwe Krupp.

"V hokeji neexistujú žiadne tajomstvá. Chceme sa tlačiť do šancí, podať zodpovedný výkon v obrane a znovu vyvinúť najvyššie fyzické úsilie. Keď chcete vyhrať hokejový zápas, vždy je to kombinácia týchto troch faktorov."

Jeho zverenec Andre Rankel si myslí, že v nasledujúcom skupinovom zápase bude kľúčové mať na zreteli stred klziska. "Na Slovákov bude platiť podobná hra ako na Rusov. Rusi sa tlačili na nás cez stred, čosi podobné čakáme aj od domáceho tímu. Ak si tento priestor ustrážime, môžeme byť úspešní. "Ruské" tri body nám ešte nič nezaručujú," uviedol útočník.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Proti Slovákom bude chytať Pätzold