Proti Lotyšom nastúpia hádzanári aj s Kukučkom, chýba Szücs

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: FOTOLIA)
SITA|28. feb 2013 o 14:37

Slováci sú zatiaľ po prehrách s Chorvátskom a Maďarskom na treťom mieste tabuľky o skóre pred Lotyšmi.

BRATISLAVA. Tréner hádzanárskej reprezentácie mužov Peter Dávid oznámil vo štvrtok 20-člennú nomináciu na blížiaci sa dvojzápas kvalifikácie o postup na ME 2014 v Dánsku.

V kádri na stretnutia proti Lotyšsku, s ktorým sa Slovensko stretne v stredu 3. apríla v Dobele a v nedeľu 7. 4. v Považskej Bystrici, sú s výnimkou Csabu Szücsa ml. z bundesligového TSV Hannover-Burgdorf všetky opory.

Pozvánku do národného tímu dostal aj tvorca hry Peter Kukučka, špílmacher švajčiarskeho Kadetten Schaffhausen ešte od lanského nástupu Dávida do funkcie kormidelníka SR nereprezentoval z rôznych príčin.

V nominácii je po 10 legionárov a hráčov z najvyššej slovenskej súťaže. Najpočetnejšie zastúpenie - piatimi hráčmi - má extraligový šampión Tatran Prešov.

Slováci figurujú v tabuľke 4. skupiny kvalifikácie ME 2014 po prehrách v Chorvátsku (21:25) a doma s Maďarskom (24:28) na 3. mieste o skóre pred tiež bezbodovými Lotyšmi.

Nominácia:

brankári: Richard Štochl (Čechovskí Medvedi/Rus.), Teodor Paul (FTC-PLER Budapešť/Maď.)

pivoti: Michal Kopčo (VfL Gummersbach/Nem.), Martin Mazák (FTC-PLER Budapešť), Peter Dudáš (HC Sporta Hlohovec), Tomáš Mažár (Tatran Prešov)

krídla: Martin Straňovský (FC Barcelona-Intersport/Šp.), Tomáš Urban, Radoslav Antl (obaja Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava)

spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), František Šulc ml. (Pick Szeged/Maď.), Pavol Polakovič (Maccabi Rišon LeZion/Izr.), Gabriel Vadkerti (Csurgói KK/Maď.), Oliver Rábek, Vladimír Guzy (obaja Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Ivan Kucharik (ŠKP Bratislava), Patrik Hruščák (HC winLand Michalovce)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Proti Lotyšom nastúpia hádzanári aj s Kukučkom, chýba Szücs