Prospal je šiestym Čechom s tisíckou zápasov v NHL

Václav Prospal
Václav Prospal (Autor: SITA/AP)
TASR|26. nov 2011 o 15:23

Václav Prospal nastúpil v noci na sobotu už na svoj 1000. zápas na klziskách zámorskej NHL.

Český hokejista

COLUMBUS. Jubileum síce neoslávil gólom ani asistenciou, Columbus však "rozbil" Buffalo 5:1 na domácom ľade, takže dôvody na oslavy sa našli.

Prospal sa stal iba šiestym českým hokejistom, ktorému sa podarilo prekonať magickú hranicu. Pred ním to dokázali Roman Hamrlík, Robert Holík, Jaromír Jágr, Radek Dvořák a Petr Svoboda, pričom v tejto sezóne budú métu atakovať aj hráči New Jersey Patrik Eliáš a Petr Sýkora.

Prospal sa musel predierať zámorským hokejom pomerne dlho pred tým, ako sa dostal do NHL. V drsnej predsieni najprestížnejšej ligy sveta - v AHL strávil štyri tvrdé sezóny a až potom sa prebil do prvého mužstva Philadelphie Flyers. "Pôsobenie v AHL bolo jedným z najlepších vecí, ktoré sa mi v živote mohli stať. Bez tých rokov by som si teraz nevedel ceniť to, čo mám, lebo viem, ako tvrdo musíte makať tam dole," vyjadril pre Buffalo News.

Prospal sa otočil neskôr vo viacerých kluboch NHL, po Flyers nasledovala Ottawa, Florida, Tampa Bay, Anaheim, potom prišli znovu roky v Tampe a "Philly" a po dvoch rokoch v NY Rangers zakotvil pred sezónou v Columbuse.

"Chcem sa poďakovať všetkým spoluhráčom, s ktorými som hral počas kariéry v zámorí. Je to mimoriadny deň, ktorý si budem pamätať počas zvyšku môjho života," dodal Prospal, ktorý je okrem bronzu zo ZOH z Turína 2006 s českou reprezentáciou aj držiteľom dvoch titulov majstra sveta (2000, 2005).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prospal je šiestym Čechom s tisíckou zápasov v NHL