Problémy majú aj v Žiari nad Hronom, sponzori odstúpili

SITA|24. feb 2009 o 12:03

Súčasná celosvetová finančná kríza sa čoraz častejšie začína premietať aj do sveta športu, resp. futbalu.

ŽIAR NAD HRONOM. Od zmlúv s klubmi odstupujú sponzori a strategickí partneri, čím pre jednotlivé tímy vznikajú často neriešiteľné situácie.

Presne tento problém riešia najnovšie aj v Žiari nad Hronom, kde v dôsledku hospodárskej krízy pozastavili financovanie Mestských športových klubov (MŠK) a FK Žiar nad Hronom dve strategické spoločnosti - Slovalco a ZSNP. Krízovú situáciu bude na svojom mimoriadnom zasadnutí riešiť Mestské zastupiteľstvo v Žiari v stredu 25. februára.

Vedenie FK Žiar nad Hronom má teda v posledných dňoch plné ruky práce. "Sme naozaj v krízovej situácii a naše účinkovanie v jarnej časti II. ligy skupiny Východ je momentálne ohrozené. Po odstúpení sponzorov sa náš rozpočet skresal približne na 50 percent," informoval agentúru SITA hovorca klubu Martin Baláž a pokračoval: "Momentálne nemám ďalšie podrobnosti, no už v najbližších hodinách po zasadnutí Správnej rady klubu by sme mali byť múdrejší."

V utorok predpoludním predložilo vedenie aktuálneho lídra II. ligy skupiny Východ hráčom návrh nových podmienok pôsobenia. "Žiaľ, zatiaľ len päť hráčov súhlasilo s týmto návrhom. Ostatní sa rozhodli ho neprijať. Nechcem však robiť žiadne predčasné a zbytočné vyhlásenia, keďže v stredu zasadá Mestské zastupiteľstvo, ktoré bude o tejto krízovej situácii rokovať. Zatiaľ je všetko otvorené," povedal pre SITA manažér FK Žiar nad Hronom Daniel Greguš.

Na lavičke Žiaru sedí od začiatku tejto sezóny Ján Rosinský, známy z pôsobenia v Zlatých Moravciach. "Dnes popoludní hráme prípravný zápas s Púchovom, na ktorý by ešte mali nastúpiť všetci hráči. Potom je však všetko otázne, zatiaľ to tu nevyzerá ružovo. Ja osobne to celé vnímam ako zhodenie mojej jesennej práce. Podľa mňa ide o pochovávanie futbalu zaživa," povedal pre agentúru SITA Ján Rosinský, ktorý ViOn priviedol v sezóne 2006/07 k zisku Slovenského pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov