Je to ako rockový koncert. Podceňovaný tím NHL píše báječný príbeh

Tomáš Tatar si otvoril gólové skóre v novom pôsobisku.
Tomáš Tatar si otvoril gólové skóre v novom pôsobisku. (Autor: SITA/AP)
Juraj Berzedi|9. apr 2018 o 19:00

Skvelá svetelná šou, divadelné predstavenie, famózny hokej a jedinečná zábava. Tak to vyzerá na zápase hokejistov Vegas Golden Knights.

LAS VEGAS. Keď priletíte do Las Vegas, ako prvé uvidíte na letisku hracie automaty. V meste, ktoré má vyše pol milióna obyvateľov, ich je viac ako 200-tisíc.

Vitajte v báječnom Las Vegas, píše sa na tabuli pri vstupe do mesta, ktoré vybudovali na púšti pred vyše sto rokmi. Milióny turistov sem chodia za nespútanou zábavou a rýchlym zbohatnutím. Denne sa v Las Vegas koná približne 350 svadieb.

Keď sa prechádzate po Las Vegas Strip, hlavnej ulici mesta, vidíte kúsok New Yorku, Paríža, Egypta či Benátok.

Každý deň si môžete vychutnať spievajúcu fontánu pri hoteli Bellagio, výhľad či adrenalínové atrakcie v hoteli Stratosféra, alebo si pozrieť vystúpenie svetových spevákov či kúzelníkov.

Ľudia platili zálohu dlho vopred

Najväčšou atrakciou pre domácich i turistov sú v posledných mesiacoch hokejové zápasy Vegas Golden Knights.

Je to prvý profesionálny športový tím, ktorý v meste vznikol. A už v premiérovej sezóne v NHL spôsobil nevídané šialenstvo. Štadión s kapacitou 17 500 divákov býva pravidelne vypredaný.

Na túto sezónu sa predalo takmer 14-tisíc permanentiek.

Ako to vyzerá pred štadiónom Vegas Golden Knights, ako aj v ňom: fotogaléria

23.4.2018

„Zálohy na permanentky sa dávali už pred troma rokmi, keď tu nebol ani štadión a klub nemal licenciu. Ešte nikdy predtým sa nestalo, že ľudia platili zálohu na neexistujúci tím,“ hovorí Slovenka Lenka Waterkotová, ktorá chodí na každý domáci zápas.

Ambiciózny majiteľ Bill Foley chcel aj takto ukázať, že záujem o hokej bude v meste obrovský. Dokonale si zmapoval trh a spojil sa s prominentnou vegaskou rodinou Maloofovcov, ktorá mala skúsenosti s vedením klubu Sacramento Kings v NBA.

„Urobili sme si prieskum trhu a zistili sme, že vo Vegas máme 200-tisíc vášnivých hokejových fanúšikov, ktorí pochádzajú z celej Ameriky,“ tvrdil Foley pred sezónou.

Dresy s Tatarom nemali

Najveľkolepejšia šou v Las Vegas sa odohráva na modernom štadióne T-mobile aréna, v ktorej hrajú hokejisti Vegas.

Pri vstupe do uličky, ktorá vás privedie k štadiónu, je vavrínový oblúk s nápisom - Vítame hokejových fanúšikov Golden Knights. Na promenáde sú reštaurácie, bary, herne. Na lampách visí logo klubu, ktorým je helma zlatého rytiera.

Fanúšikovia majú na sebe najčastejšie dresy brankára Fleuryho a útočníka Karlssona. Dres slovenského útočníka Tomáša Tatara, ktorý do klubu prišiel pred pár týždňami v rámci výmeny, zatiaľ nie je ani v obchode so suvenírmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je to ako rockový koncert. Podceňovaný tím NHL píše báječný príbeh