Uram: Kľúčovým článkom Košíc je Nagy. Poprad má vyváženejší káder

Michal Chovan by mal byť lídrom Zvolenčanov v play off.
Michal Chovan by mal byť lídrom Zvolenčanov v play off. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|6. mar 2019 o 20:23

Začína sa štvrťfinále Tipsport ligy.

BRATISLAVA. Je to nová súťaž, v ktorej nemá žiadne mužstvo nič isté. Ukázali to aj hokejisti Detvy a MAC Budapešť, ktorí prekvapujúco, ale zaslúžene postúpili z predkola vyraďovacej časti cez favorizované Nové Zámky a Miškovec.

Začína sa štvrťfinále play off najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Pri dvoch dvojiciach sa čaká jednoznačná séria.

Banská Bystrica a Zvolen by si mali podľa papierových predpokladov ľahko poradiť s tímami, ktoré po základnej časti skončili na deviatom, resp. desiatom mieste (obe série sa začínajú v sobotu).

V ďalších dvoch štvrťfinálových súbojoch Nitra - Trenčín a Košice - Poprad sú šance vyrovnané (začínajú sa v pondelok 11. marca).

Čo rozhodne? Kto má väčšie šance postúpiť? A môžu outsideri prekvapiť?

Detvianska eufória na obhajcu nepostačí

Hokejisti Detvy sa vyhli baráži a postúpili do predkola play off. V ňom sa im proti Novým Zámkom veľké šance nedávali.

Na striedačku sa však postavil ich temperamentný majiteľ Róbert Ľupták, hráči sa zmobilizovali, využili slabšiu formu Novozámčanov a zvíťazili 3:1 na zápasy.

Vo štvrťfinále ich však čaká najväčší favorit na titul - Banská Bystrica. Slovenský šampión z predchádzajúcich dvoch rokov získal v základnej časti o 53 bodov viac ako Detva.

"Detva sa dostala nad rámec toho, čo si pred sezónou predsavzala. Môže hrať uvoľnene a ťažiť z eufórie z premiérového postupu do play off," tvrdí hokejový veterán Marek Uram, útočník Liptovského Mikuláša.

Banská Bystrica má najsilnejší a najvyváženejší káder z celej ligy. Spoliehať sa môže na zámorských hokejistov, ale aj na dvojicu Patrik Lamper a Mário Lunter, ktorá prišla do tímu na konci základnej časti zo Slovana Bratislava.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Uram: Kľúčovým článkom Košíc je Nagy. Poprad má vyváženejší káder