Derby aj veľká neznáma. Slováci dostali z každého koša to najťažšie. Kto sú ich súperi na ME?

Momentka zo zápasu Slovensko - Česko na EMF Nations Games 2024 v Galante.
Momentka zo zápasu Slovensko - Česko na EMF Nations Games 2024 v Galante. (Autor: Slovenský zväz malého futbalu)
Sportnet|1. jún 2024 o 07:30

Pozrite si vizitky súperov Slovenska v skupine C na ME v malom futbale 2024.

SARAJEVO. Už v sobotu sa začínajú ME v malom futbale 2024, resp. EMF EURO 2024, ktoré hostí hlavné mesto Bosny a Hercegoviny - Sarajevo.

Slovensko sa predstaví v skupine C, v ktorej postupne vyzve Chorvátsko, Španielsko a Česko.

Reprezentanti Slovenska obhajujú 5. miesto z posledného šampionátu, ktorý sa uskutočnil v roku 2022 v košickej Steel Aréne.

ME v malom futbale 2024

Stanica RTVS Šport odvysiela priame prenosy z 15 zápasov v skupinovej fáze, vrátane všetkých, ktoré odohrá slovenská reprezentácia.

Všetky duely Slovenska nájdete vo forme textových ONLINE prenosov aj na Sportnet.sk.

Pozrite si aj kompletný TV program k ME v malom futbale 2024.

Turnaj sa hrá od 1. do 8. júna. Predstaví sa ňom celkovo 24 tímov, ktoré sú rozdelené do šiestich skupín. Do osemfinále postupujú najlepšie dva celky a štyri najlepšie tímy z tretích priečok.

"Myslím, že sme dostali z každého koša asi to najťažšie, čo sme mohli. Ale na to sa nebudeme pozerať. My sa budeme sústrediť sami na seba. Ak chceme niečo dosiahnuť, nemôžeme sa pozerať na súperov," okomentoval súperov kapitán Slovenska Jaroslav Repa.

Pozrite si vizitky súperov Slovenska v skupine C na ME v malom futbale 2024, ktoré pripravil Slovenský zväz malého futbalu.

TV program: Kde sledovať ME v malom futbale 2024?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Chorvátsko: Na úvod úplná neznáma

Chorvátsko sa aktuálne nachádza na 28. mieste v rebríčku EMF. Táto krajina z Balkánskeho polostrova sa na poslednom európskom šampionáte, ktorý hostili Košice v roku 2022, nepredstavila.

Chorváti naposledy štartovali na EMF EURO 2017, kde vypadli v osemfinále s Bosnou a Hercegovinou.

Chorváti zaznamenali najväčšie úspechy na európskych šampionátoch v rokoch 2013, 2015 a 2016, keď zakaždým obsadili druhé miesto.

Chorvátsko v poslednom prípravnom zápase pred EMF EURO 2024 porazilo Slovinsko vysoko 6:0.

Chorvátski reprezentanti v malom futbale.
Chorvátski reprezentanti v malom futbale. (Autor: Slovenský zväz malého futbalu)

Slovensko doposiaľ odohralo s Chorvátskom jeden súťažný zápas, keď sa s ním stretlo vo štvrťfinále EMF EURO 2012 a v zápase vyhrali 2:1 po pokutových kopoch.

Na tohtoročnom európskom šampionáte budú Chorváti prvým súperom Slovenska. Zápas sa odohrá v sobotu 1. júna o 17.45 h.

"Chorváti budú úplnou neznámou. V zápase s nimi sa budeme spoliehať len na seba a náš výkon. O súperovi je dostupných len minimum informácií, keďže sa nezúčastnil posledných 2 európskych a svetových šampionátov," okomentoval tréner Slovenska Peter Barnišin.

Španielsko: Na MS 2023 potrápilo favoritov

Španielsko sa aktuálne nachádza na 19. mieste v rebríčku EMF. Španieli sa predstavili aj na EMF EURO 2022 v Košiciach, kde obsadili konečné 19. miesto.

Španielski reprezentanti v malom futbale.
Španielski reprezentanti v malom futbale. (Autor: Slovenský zväz malého futbalu)

Reprezentanti Španielska na poslednom európskom šampionáte nepostúpili zo základnej skupiny, keď získali jeden bod za remízu s Albánskom. Vo zvyšných dvoch zápasoch podľahli Rumunsku a Azerbajdžanu výsledkom 1:5.

Najlepším výsledkom Španielov na EMF EURO je 11. miesto z roku 2018. Slovensko sa so súperom z Pyrenejského polostrova stretlo doposiaľ dvakrát.

Naposledy v roku 2019 na EMF Nations Games v Brne, kde Slováci vyhrali presvedčivo 11:2. So Španielskom sa stretli aj na EMF EURO 2017, keď v základnej skupine uspeli 5:2.

Veľmi dobré výsledky zaznamenali Španieli na MS 2023 v SAE, kde dokázali remizovať 2:2 so silným výberom USA a len tesne podľahli majstrom sveta z Rumunska 2:3. Postup z náročnej skupiny im ušiel len o bod.

Španielsko je druhým súperom Slovenska v skupine C a vzájomný zápas je na programe v pondelok 3. júna o 15.45 h.

Česko: Viacerí hráči si pamätajú titul na ME aj MS

Česko sa aktuálne nachádza na 7. mieste rebríčka EMF. Česko sa predstavilo na EMF EURO 2022 v Košiciach, keď postúpilo do play-off z druhého miesta v základnej skupine.

V nej si na svoje konto pripísalo 4 body, keď porazilo Moldavsko 4:1, remizovalo 1:1 s Francúzskom a podľahlo1:4 Srbom.

V play-off Česi najskôr vyradili v osemfinále Anglicko po výhre 1:0 a ich púť sa skončila vo štvrťfinále, keď vypadli s Rumunskom po pokutových kopoch.

Najlepším výsledkom českej reprezentácie je titul majstra Európy z roku 2018. Slováci a Česi odohrali veľké množstvo vzájomných zápasov. Tento rok sa stretli už trikrát.

Českí reprezentanti v malom futbale.
Českí reprezentanti v malom futbale. (Autor: Slovenský zväz malého futbalu)

Najskôr Slováci dvakrát prehrali (2:9 a 1:3) a potom na nedávnych EMF Nations Games v Galante zvíťazili 6:4.

Česi sú jednou z dvoch krajín, ktoré sa môžu pýšiť titulom majstrov Európy (2018) a majstrov sveta (2017).

V aktuálnom kádri môžeme nájsť viacerých hráčov, ktorí boli pri oboch úspechoch, ako napríklad Ondřej Paděra, Stanislav Mařík, František Hakl alebo Ondřej Bíro.

Na posledných MS vypadlo Česko zhodne so Slovenskom vo štvrťfinále. Česko bude posledným slovenským súperom v skupine, tímy sa stretnú 4. júna o 20:45.

"S Českom sa poznáme dokonale. Odohrali sme v blízkej minulosti tri vzájomné zápasy a história našich vzájomných zápasov je ešte rozsiahlejšia," dodal tréner Barnišin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Derby aj veľká neznáma. Slováci dostali z každého koša to najťažšie. Kto sú ich súperi na ME?