Nechcú hovoriť len o doklepnutí. Slovenky chcú zdolať Lotyšsko aj v odvete

Slovenské futbalistky v zápase baráže Ligy národov proti Lotyšsku.
Slovenské futbalistky v zápase baráže Ligy národov proti Lotyšsku. (Autor: Slovenský futbalový zväz)
TASR|26. feb 2024 o 16:10

Prvý krok máme za sebou, no bez toho druhého nemôžeme oslavovať, vraví Korenčiová.

TRNAVA. Slovenské futbalové reprezentantky čaká v utorok (18.00 h) odvetný zápas baráže Ligy národov o udržanie sa v B-divízii proti Lotyšsku.

Družstvo trénera Petra Kopúňa si z úvodného duelu v Rige prinieslo komfortný trojgólový náskok, ktorý bude chcieť v Trnave potvrdiť. Podľa asistenta Michala Švihoríka však tím nechce dvojzápas iba "doklepnúť".

Výsledok 3:0 z prvého stretnutia dáva Slovenkám pevný základ pred odvetou proti outsiderovi baráže. Napriek tomu Švihorík tvrdí, že tím sa okrem potvrdenia výsledku zameriava na ďalší herný progres.

Korenčiová: Chceme vyhrať

"Tento termín je posledný pred ďalšou kvalifikáciou, preto sa ho snažíme naplno využiť. Nemôžeme hovoriť nič o tom, že by sme chceli niečo podceniť alebo iba doklepnúť. Snažíme sa pracovať na prejave našej hry, ktorý chceme vidieť v nasledujúcej, veríme, že ešte úspešnejšej kvalifikácii," uviedol Švihorík pred pondelňajším tréningom.

"Prvý krok máme za sebou, no bez toho druhého nemôžeme oslavovať. Cieľ je jednoznačný, chceme vyhrať a zostať v B-divízii, aby sme mohli bojovať proti lepším súperom. Chceme nadviazať na výkon z druhého polčasu duelu, ktorý sme odohrali v Rige," poznamenala brankárka Mária Korenčiová.

Slovenky mali hernú prevahu počas celého úvodného zápasu, na víťazný gól z kopačky kapitánky Dominiky Škorvánkovej však čakali až do 62. minúty.

"Chytili sme kŕč v prvom polčase. Počas prestávky sme si niektoré veci napravili. Prejavilo sa to, možno škoda, že sme nedali viac gólov, pretože príležitostí v druhom polčase bolo mnoho. S druhým dejstvom sme však boli veľmi spokojní," povedal Švihorík.

Vyskakujú viaceré otázniky

Náskok by mohol dávať realizačnému tímu priestor na zmeny v zostave, no vyskakujú mu viaceré otázniky o zdravotnom stave hráčok.

"Priznám sa, že už sme si nejakým spôsobom prechádzali réžiu odvetného zápasu. Stále nám však vyskakujú zranenia, máme pred tréningom a podľa toho budeme ďalej riešiť. Možno budú zmeny v dôsledku zranení, ale verím, že najmä vďaka tomu, že zápas budeme mať pod kontrolou," dodal Švihorík.

Odveta je na programe v utorok 27. februára o 18.00 h v Trnave na Štadióne Antona Malatinského.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nechcú hovoriť len o doklepnutí. Slovenky chcú zdolať Lotyšsko aj v odvete