Prestaňte už hovoriť o súboji Végh vs Vémola na UFC (blog Jána Hudáka)

Pravá ruka Attilu Végha má už dosť múdrych rečí na sociálnych sieťach.

Dobre viem, že väčšina ľudí, ktorí sledujú česko-slovenskú bojovú scénu nemôžu vidieť veci úplne do hĺbky a nemôžu chápať isté súvislosti. Dobre viem, že nelichotivé komentáre na sociálnych sieťach netreba brať vážne, aj keď zamrzia a uprataná hlava ich do troch sekúnd odfiltruje. Chtiac nechtiac ale podvedome ovplyvňujú názory aj tých, ktorí sa naozaj snažia veciam okolo rozumieť.

Hlavne otázky a názory takýchto ľudí ma v poslednej dobe veľmi prekvapujú. Karlos Vémola urobil zase maximum pre vzájomný zápas s Attilom Véghom. Attila sa vyhýba, Attila sa bojí vzájomného stretu atď... Nebláznite, naozaj si môžete toto myslieť o človeku, ktorý ma za sebou 40 zápasov v MMA a stovky v iných bojových športoch? O človeku, ktorý išiel do Ameriky v dobe, keď si si myslel, že v tých klietkových zápasoch je všetko dovolené a porážal tam svetových zápasníkov? To, že sa vyjadruje iba krátko a vecne a nerobí žiadne vyhlásenia trikrát denne ani zďaleka neznamená, že sa vyhýba. Človek, ktorý je sám na sto percent presvedčený o svojich kvalitách a o svojom postavení, nepotrebuje o tom nikoho takto násilne presviedčať.

Viem prd o tom, ako funguje matchmaking v UFC, ale dobre viem ako funguje v Čechách a na Slovensku. Približne takým spôsobom, akým nás chcel Vemola presvedčiť, že urobí pre spoločný zápas s Attilom na UFC všetko. Niečo mi ale hovorí, že v jednej z najväčších firiem na svete to takto nefunguje a keby to tak aj bolo, toto by nebol ten prípad. Ak dostanete po dlhej dobe vaše vytúžene miesto v práci, ktoré ste si krvopotne vydobyli a dôjde za vami váš známy: „super brácho, nemôžeš sa za mňa prihovoriť prosím?“. „Ty vole brácho, som rád, že som tu konečne ja, hneď ako sa tu trošku udomácnim niečo skúsim.“ Nemyslím si teda, že by v takej veľkej firme, mal z pohľadu vedenia tak malý človek nejaké slovo.

K stretu Attila Végh vs Karlos Vémola určite dôjde, ale určite nie vo februári na UFC Praha. Attila nedávno uprednostnil lojalitu pred veľkými peniazmi, nie je len veľký športovec, ale hovorí to aj o veľkosti jeho osobnosti. Zoberme si z neho v tomto príklad a aj keď to tiež nič neovplyvní, prajme si tento zápas na domácej scéne. Tento zápas bez problémov vypredá osemnásťtisícovú O2 arénu.

Na Slovensku a v Čechách sa posledné roky robí veľa pre tento šport, doprajme preto ľudom odmenu za ich prácu a dúfajme, že zárobok na tomto zápase využijú na ďalšie napredovanie tohto športu u nás. UFC príde, odíde, výsledok derby ich zaujímať nebude, zrátajú vstupné a domáca scéna z toho veľmi ťažiť nebude, mne osobne by to bolo ľúto. Zápas Attila Végh vs Karlos Vémola určite bude, ale zatiaľ o tom vie asi iba jeden človek.

Viete aký je rozdiel medzi mužom a ženou, keď sa chystajú na rande? Chlap stojí pred zrkadlom a hovorí si: „no dnes sa dúfam zadarí!“ a celý večer sa bude spoliehať na overené finty. Žena stojí pred zrkadlom a ona to už vie, či k niečomu dôjde!

 

 

AUTOR: Ján Hudák

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Prestaňte už hovoriť o súboji Végh vs Vémola na UFC (blog Jána Hudáka)