Prešovu i Hlohovcu vyžrebovali súperov v Pohári EHF (zloženie skupín)

Pre Sportu Hlohovec to bude historicky premiérová účasť v tejto fáze súťaže.
Pre Sportu Hlohovec to bude historicky premiérová účasť v tejto fáze súťaže. (Autor: SITA)
TASR|5. dec 2013 o 12:38

Skupinová fáza súťaže je na programe od 8. februára do 30. marca. Hrať sa bude v štyroch štvorčlenných skupinách systémom každý s každým doma a vonku.

VIEDEŇ. Hádzanári úradujúceho slovenského majstra Tatrana Prešov sa v C-skupine hlavnej fázy Pohára EHF stretnú s maďarským Szegedom, francúzskym Nantes a švédskym Kristianstadom.

Vicemajstrovská Sporta Hlohovec narazí v D-skupine na organizátora finálového turnaja Füchse Berlín, rumunský tím HCM Constanta a francúzsky Chambery.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF), pri ktorom bol Tatran nasadený v druhom a Sporta vo štvrtom výkonnostnom koši.

Tímy z jednej krajiny sa nemohli spolu stretnúť v skupine.

Francúzsko reprezentujú tri kluby

Medzi šestnástkou najlepších tímov Pohára EHF má Slovensko rovnako ako Nemecko, Maďarsko a Švédsko dvojnásobné zastúpenie, Francúzsko reprezentujú ešte tri kluby.

Skupinová fáza súťaže je na programe od 8. februára do 30. marca. Hrať sa bude v štyroch štvorčlenných skupinách systémom každý s každým doma a vonku, do štvrťfinále postúpia po dva najvyššie umiestnené tímy.

Ak Füchse Berlín vyhrá svoju skupinu alebo bude jedným z trojice najlepších z druhých miest, pôjde ako organizátor priamo na finálový turnaj. V tomto prípade sa budú hrať iba tri štvrťfinálové duely a najhorší tím z druhých miest v súťaži skončí.

Finále bude v Berlíne

Pohár EHF vyvrcholí 17. a 18. mája finálovým turnajom so štyrmi účastníkmi v domovskom stánku nemeckého Füchse Berlín - hale Maxa Schmelinga s kapacitou 9000 divákov

Tatran Prešov sa predstavil v skupinovej fáze Pohára EHF aj v uplynulej sezóne, v B-skupine mu v konkurencii nemeckého giganta Rhein-Neckar Löwen, dánskeho KIF Kolding a ukrajinského Motoru Záporožie po troch výhrach v šiestich dueloch tesne ušiel postup do štvrťfinále.

Pre Sportu Hlohovec to bude historicky premiérová účasť v tejto fáze súťaže.

Žreb skupinovej fázy Pohára EHF

A-skupina: TSV Hannover-Burgdorf (Nem.), Reale Ademar Leon (Šp.), Lugi HF (Švéd.), Csurgói KK (Maď.)

B-skupina: Montpellier Agglomeration HB (Fr.), Skjern Haandbold (Dán.), HC Zomimak-M Strumica (Mac.), Sporting CP Lisabon (Port.)

C-skupina: Pick Szeged (Maď.), TATRAN PREŠOV (SR), HBC Nantes (Fr.), IFK Kristianstad (Švéd.)

D-skupina: Füchse Berlín (Nem.), HCM Constanta (Rum.), Chambery Savoie Handball (Fr.), SPORTA HLOHOVEC (SR)

Hracie termíny skupinovej fázy

1. kolo: 8./9. februára, 2. kolo: 15./16. februára, 3. kolo: 22./23. februára, 4. kolo: 15./16. marca, 5. kolo: 22./23. marca, 6. kolo: 29./30. marca

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešovu i Hlohovcu vyžrebovali súperov v Pohári EHF (zloženie skupín)