Prešovčania vyhrali Arnold Classic Europe

Dominik Glod (vpravo) dosiahol veľký úspech.
Dominik Glod (vpravo) dosiahol veľký úspech. (Autor: G. Harčarik)
Sportnet|4. okt 2018 o 00:00

Dejiskom súťaže bola Barcelona.

PREŠOV. Dejiskom súťaže Arnold Classic Europe, ktorej sa zúčastnili aj pretekári AWK Prešov v pretláčaní rukou Dominik Glod a Michal Girášek, bola Barcelona.

Bola to prvá výprava slovenskej reprezentácie na toto podujatie, ktoré je vo svete silových a fitnes športov veľmi uznávané.

Kredit pretekov zvyšuje aj samotná účasť Arnolda Schwarzeneggera, čo je veľká motivácia pre športovcov.

Nie každý sa môže pochváliť, že vyhral slávne Arnold Classic Europe. Prešovčania už áno, zapísali sa tak do histórie tohto podujatia ako prví víťazi zo Slovenska.

Dominik Glod jednoznačne vyhral súťaž ľavou rukou do 70 kg. Jeho hlavný súper bol kolega z reprezentácie Ivan Gregorička.

Dominik si dokonca na druhý deň trúfol a nastúpil o kategóriu vyššie a aj tam suverénne vyhral.

Michal Girášek v deväťdesiatke ľavou rukou skončil na druhom mieste za Slovákom Radom Dobrovičom. V pravačke potom zabojoval a nakoniec ju aj vyhral.

Klubový a zároveň reprezentačný tréner Gabriel Harčarik o výkonoch svojich zverencov povedal: „Michal aj Dominik prišli na ACE veľmi dobre pripravení a súperi to aj pocítili. Teším sa, že sa im podarilo vyhrať prestížne Arnold Classic Europe. Je to určite dobrá reklama pre náš šport a naším cieľom je teraz súťaž v USA.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania vyhrali Arnold Classic Europe