Prešov je pred žrebom v druhom a Hlohovec v štvrtom koši

Hádzanárom Hlohovca sa podarilo postúpiť do skupinovej fázy Pohára EHF. Zakončuje v bielom Matej Takáč.
Hádzanárom Hlohovca sa podarilo postúpiť do skupinovej fázy Pohára EHF. Zakončuje v bielom Matej Takáč. (Autor: ILUSTRAČNÉ TASR)
SITA|2. dec 2013 o 13:36

Na Slovensku sa v skupinovej fázy Pohára EHF predstavia špičkové európske mužstvá. V prvom koši sú dve nemecké, maďarské a francúzske družstvo.

VIEDEŇ/BRATISLAVA. Slovenské kluby Tatran Prešov a HC Sporta Hlohovec sa nemôžu stretnúť vo vzájomných súbojoch v rámci skupinovej fázy Pohára EHF v hádzanej mužov 2013/2014.

Vyplýva to z informácií Európskej hádzanárskej federácie zverejnených pred žrebom, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 5. decembra o 12.00 h vo viedenskom Gartenhoteli Altmannsdorf.

Po troch kvalifikačných kolách bude v osudí 16 tímov z 10 krajín. Najpočetnejšie zastúpenie má Francúzsko s troma klubmi, po dve družstvá sa kvalifikovali z Nemecka, Maďarska, Slovenska a Švédska.

Pri žrebovaní sa bude prihliadať na to, aby sa do rovnakej skupiny nedostali zástupcovia z jedného štátu.

EHF rozdelila kluby na základe rebríčka do štyroch štvorčlenných výkonnostných košov. Slovenský majster Tatran Prešov sa ocitol v druhom koši spolu s dánskym Skjernom Haandbold, HCM Konstanca z Rumunska, španielskym Reale Ademar León.

Sporta v štvrtom koši

Vicemajster HC Sporta Hlohovec figuruje v štvrtom koši spoločne so švédskym IFK Kristianstad, maďarským klubom Csurgói KK (pôsobí v ňom Slovák Gabriel Vadkerti) a Sporting CP Lisabon z Portugalska. Elitný prvý kôš tvoria maďarský Pick Szeged (František Šulc ml., Michal Tóth ml.), Montpellier Agglomération HB z Francúzska a nemecké duo Füchse Berlín, TSV Hannover-Burgdorf (Csaba Szücs ml.). V treťom koši sa nachádzajú Lugi HF (Švéd.), Chambéry Savoie Handball, HBC Nantes (oba Fr.) a HC Zomimak-M Strumica (Maced.).

Hoci sa slovenské tímy nemôžu stretnúť, v hre je šanca na konfrontáciu s družstvami slovenských reprezentantov pôsobiacich v zahraničí.

Skupinová fáza Pohára EHF sa začne 8. februára a potrvá do 30. marca 2014. V skupinách sa hrá systémom každý s každým doma - vonku, všetci účastníci odohrajú po šesť zápasov. Postup do štvrťfinále si vybojujú prví dvaja zo skupín. Pohár EHF vyvrcholí 17. - 18. mája 2014 turnajom Final Four v Berlíne.

V skupinovej fáze Pohára EHF hádzanárov 2013/2014 si zahrajú nielen dva slovenské tímy - Tatran Prešov a HC Sporta Hlohovec, ale aj štyria Slováci pôsobiaci v zahraničných kluboch.

Bez Kukučku prehrali

V 3. kvalifikačnom kole sa skončilo účinkovanie Kadetten Schaffhausen Handball. Švajčiarsky vicemajster po domácej remíze 28:28 prehral v odvete bez slovenského tvorcu hry Petra Kukučku na palubovke nemeckého bundesligistu TSV Hannover-Burgdorf vysoko 27:41. Medzi šestnástkou najlepších účastníkov Pohára EHF si však v hannoverskom drese zahrá Csaba Szücs ml., ktorý strelil v sobotu Schaffhausenu jeden gól a odpykal si dvojminútový trest.

Ďalej idú aj dva maďarské kluby. Pick Szeged zdolal portugalskú Benficu Lisabon aj druhýkrát, po tesnej výhre vonku 25:24 jednoznačne doma 31:25. Na spojke hrajúci František Šulc ml. prispel jedným gólom, brankár Michal Tóth ml. chýbal na zápasovej súpiske Picku. Ešte suverénnejšie si počínal Csurgói KK v konfrontácii s Besiktasom Istanbul. Na úspech 31:29 v Turecku nadviazal pred vlastným publikom vysokým triumfom 34:25. Slovenská stredná spojka Gabriel Vadkerti sa nezapísala do listiny strelcov.

Rozdelenie tímov do košov pred štvrtkovým žrebom skupinovej fázy Pohára EHF

1. kôš: Pick Szeged (Maď., František Šulc ml., Michal Tóth ml.), Montpellier Agglomération HB (Fr.), Füchse Berlín (Nem.), TSV Hannover-Burgdorf (Nem., Csaba Szücs ml.)

2. kôš: Tatran Prešov (SR), Skjern Haandbold (Dán.), HCM Konstanca (Rum.), Reale Ademar León (Šp.)

3. kôš: Lugi HF (Švéd.), Chambéry Savoie Handball (Fr.), HBC Nantes (Fr.), HC Zomimak-M Strumica (Maced.)

4. kôš: IFK Kristianstad (Švéd.), Csurgói KK (Maď., Gabriel Vadkerti), HC Sporta Hlohovec (SR), Sporting CP Lisabon (Portug.)

Hracie termíny skupinovej fázy

1. kolo: 8./9. februára 2014, 2. kolo: 15./16. 2., 3. kolo: 22./23. 2., 4. kolo: 15./16. 2., 5. kolo: 22./23. 3., 6. kolo: 29:/30. 3.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov je pred žrebom v druhom a Hlohovec v štvrtom koši