Prešov bude pri žrebovaní Ligy majstrov medzi nasadenými

SITA|24. máj 2011 o 12:54

Hádzanárska Liga majstrov mužov 2010/2011 vyvrcholí počas najbližšieho víkendu turnajom Final Four v nemeckom Kolíne nad Rýnom.

VIEDEŇ. Hádzanárska Liga majstrov mužov 2010/2011 vyvrcholí počas najbližšieho víkendu turnajom Final Four v nemeckom Kolíne nad Rýnom za účasti kvarteta Renovalia Ciudad Real (Šp.), HSV Hamburg (Nem.), FC Barcelona Borges (Šp.), Rhein-Neckar Löwen (Nem.).

S vrcholiacimi najvyššími ligovými súťažami v jednotlivých európskych krajinách sa postupne rysuje aj zoznam účastníkov LM mužov v sezóne 2011/2012. Slovensko bude v prestížnej klubovej súťaži zastupovať už tradične Tatran Prešov. Zo zverejného provizórneho menoslovia vyplýva, že slovenský šampión si účasť v skupinovej fáze LM musí vybojovať opäť v kvalifikácii.

Prešovčania figurujú medzi tímami, ktoré musia absolvovať kvalifikačnú fázu, ale v rámci nej sú zaradení do najvyššieho I. koša. V praxi to znamená, že za súperov dostanú družstvá z "nižších" košov. O tom, koho im nadelí osud, rozhodne žreb 27. júna vo Viedni. Od nadchádzajúcej sezóny sa v kvalifikačných skupinách bude hrať podľa nového formátu: nie ako doteraz systémom každý s každým, ale o jednu miestenku do skupinovej fázy budú tímy bojovať ako na turnaji Final Four s dvoma semifinálovými zápasmi a dvoma stretnutiami o konečné umiestnenie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov bude pri žrebovaní Ligy majstrov medzi nasadenými