Premier League odmieta varovania o komercionalizácii

SITA|26. sep 2007 o 13:26

LONDÝN 26. septembra (SITA, AFP) - Generalita anglickej Premier League rázne odmietla kritiku a varovanie Európskej futbalovej únie (UEFA) na účet komercionalizácie futbalu na starom kontinente. Prezident ...

LONDÝN 26. septembra (SITA, AFP) - Generalita anglickej Premier League rázne odmietla kritiku a varovanie Európskej futbalovej únie (UEFA) na účet komercionalizácie futbalu na starom kontinente. Prezident finančne najúspešnejšej domácej futbalovej súťaže planéty Richard Scudamore v rozhovore pre Financial Times naopak vyzval vlády európskych partnerov, aby posilnili legislatívu chrániacu mediálne práva jednotlivých líg, a na list prezidenta UEFA Michela Platiniho adresovaný lídrom európskych krajín reagoval tvrdením, že Liga majstrov sa správa oveľa komerčnejšie ako Premier League. "Používame vzorec, ktorý peňažné prostriedky prerozdeľuje v širšom meradle, spravodlivejšie a rovnomernejšie ako UEFA. V tomto smere sme efektívnejší ako UEFA, ktorá predstavuje príliš veľkú inštitúciu," porovnal Scudamore.

Platini vo svojom liste varoval pred rizikom, že do futbalu vstupujú podnikatelia, ktorých prvotným záujmom je zisk, a nie športové hodnoty. "Nad vývojom európskeho futbalu sa vznáša vážna hrozba škodlivého a všadeprítomného vplyvu peňazí," napísal Platini v liste publikovanom minulý týždeň v Daily Telegraph.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League odmieta varovania o komercionalizácii