Skvelý návrat Dúbravku, pri výhre Newcastlu vychytal čisté konto

Martin Dúbravka.
Martin Dúbravka. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. jún 2020 o 17:01

Newcastle nedal šancu Sheffieldu.

Premier League - 30. kolo

Newcastle United - Sheffield United 3:0 (0:0)

Góly: 55. Saint-Maximin, 69. Ritchie, 78. Joelinton

ČK: 50. Egan (Sheffield) po 2. ŽK

Newcastle: Dúbravka – Manquillo, Lascelles (C), Fernández, Rose – Ritchie (90+2. Yedlin), Hayden, Shelvey (86. Lazaro), Saint-Maximin (79. bin Tálib) – Joelinton (79. Carroll), Almirón (86. Schär)

Sheffield: D. Henderson – Basham, Egan, Robinson, Baldock – S. Berge (66. Lundstram), Norwood, Fleck (73. L. Freeman), Stevens – McBurnie (85. K. Freeman), Sharp (C) (74. Živković)

LONDÝN. Vydarený súťažný reštart po viac než 100 dňoch súťažnej odmlky majú za sebou futbalisti Newcastle United.

V zostave so slovenským brankárom Martinom Dúbravkom zdolali v nedeľu popoludní v 30. kole anglickej Premier League hráčov Sheffieldu United (3:0).

Hráči Newcastlu sa posunuli na dvanástu priečku tabuľky a slovenský reprezentant Dúbravka pred prázdnymi tribúnami v St. James Parku vychytal už desiate čisté konto v tejto sezóne v najvyššej anglickej súťaži.

Za celý zápas podľa štatistík čelil iba jednému streleckému pokusu hostí.

Zápas ovplyvnilo vylúčenie

Všetky góly domácich padli v rozpätí 24 minút po zmene strán. V 55. minúte otvoril skóre mladý Francúz Allan Saint-Maximin.

Na 2:0 zvýšil v 69. minúte škótsky stredopoliar Matt Ritchie a víťazstvo rozdielom triedy pečatil v 78. minúte brazílsky útočník Joelinton.

Zápas ovplyvnila červená karta írskeho obrancu v tíme hostí Johna Egana z 50. minúty. Už o päť minút neskôr domáci prvýkrát skórovali.

Dúbravka nevynechal ani minútu

Dúbravka vychytal nulu aj v poslednom marcovom zápase pred nástupom pandémie koronavírusu v Southamptone, kde jeho tím vtedy vyhral 1:0.

V tom súboji sa 31-ročný rodák zo Žiliny poranil koleno, ale medzitým mal dosť času na to, aby sa dal do poriadku.

Od svojho debutu v Premier League vo februári 2018 Slovák nevynechal v najvyššej anglickej súťaži ani minútu.

Jeho agent nedávno vyhlásil, že napriek záujmu z veľkoklubov Bayernu Mníchov či Juventusu Turín chce zostať tvárou Newcastlu United aj po avizovanom príchode nových majiteľov zo Saudskej Arábie.

Dúbravka? Hráč sezóny v Newcastli

Bývalý anglický reprezentačný brankár Paul Robinson na adresu Dúbravku pochvalne skonštatoval, že je mimoriadne potrebný pre Newcastle.

"Je to jedna z najlepších akvizícií tohto klubu za dlhšie obdobie, jednoznačne hráč sezóny v tíme. Najprv bol v Newcastli iba na hosťovaní, ale neskôr ho podpísali ako svojho hráča a vyplatilo sa to.

V Anglicku máme brankársku extratriedu Alissona, Edersona a De Geu. Tesne pod nimi je už Dúbravka," povedal Robinson pre Chronicle Live.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Skvelý návrat Dúbravku, pri výhre Newcastlu vychytal čisté konto