Anglické kluby prišli o kľúčových hráčov, vynechajú týždne

Kevin De Bruyne (vľavo) v súboji o loptu s Conorom Coadym.
Kevin De Bruyne (vľavo) v súboji o loptu s Conorom Coadym. (Autor: Dave Thompson SITA/AP)
SITA|22. jan 2021 o 17:15

Hviezdu Leicestru City čaká operácia.

BRATISLAVA. Minimálne jeden mesiac bude belgický stredopoliar Kevin de Bruyne chýbať v zostave anglického futbalového klubu Manchester City.

Ako informuje web BBC Sport, podľa trénera Pepa Guardiolu má problémy so zadným stehenným svalom a pauzovať by mal štyri až šesť týždňov.

Možno zmešká aj zápas Ligy majstrov 

De Bruyne sa zranil v stredajšom ligovom súboji proti Aston Ville, v ktorom City zvíťazili 2:0 a v tabuľke Premier League im patrí druhá priečka s odstupom dvoch bodov na vedúci Manchester United.

Belgičan možno vynechá až desať zápasov vrátane prvého súboja osemfinále Ligy majstrov proti nemeckej Borussii Mönchengladbach. 

"Je to veľká strata, ale musíme kráčať ďalej. Asi nepoviem nič nové, ak to označím za smolu pre hráča aj klub," poznamenal tréner Guardiola.

De Bruyne v aktuálnej sezóne zasiahol do 23 duelov svojho tímu a k trom presným zásahom sa na ďalších pätnástich podieľal finálnou prihrávkou. 

Vardyho čaká operácia pruhu

Niekoľko týždňov si od súťažného futbalu oddýchne útočník Leicestru City Jamie Vardy. Tridsaťštyriročného zakončovateľa totiž čaká operácia pruhu.

S jedenástimi presnými zásahmi je najlepším strelcom tímu a drží Leicester City v kontakte s čelom tabuľky Premier League. Problémy mal však už dlhší čas. 

"Ostatných niekoľko mesiacov sme situáciu riešili. Nastal však okamih, kedy už nebolo možné to ďalej naťahovať. Do konca sezóny však ešte zostáva dostatok času, aby sa vrátil na ihrisko a strieľal góly," vyhlásil tréner Brendan Rodgers.

V útoku sa teraz bude spoliehať na Španiela Ayozeho Péreza a Nigérijčana Kelechiho Iheanacha. Obaja však v tomto ročníku strelil len po jednom góle.

Rodgers je v tomto smere optimista.

"Už v minulosti sme hrali bez Vardyho a darilo sa nám strieľať góly a víťaziť. Pravdou však je, že strata jedného z najlepších útočníkov v súťaži je znepokojujúca," vyhlásil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Anglické kluby prišli o kľúčových hráčov, vynechajú týždne