Slovná bitka trénerov pokračuje. Jeden hovorí o demencii, druhý o korupcii

Jose Mourinho (vľavo) a Antonio Conte sú za postrannými čiarami úplne rozdielnymi trénermi.
Jose Mourinho (vľavo) a Antonio Conte sú za postrannými čiarami úplne rozdielnymi trénermi. (Autor: SITA/AP)
Zoran Boškovič|9. jan 2018 o 09:48

Jose Mourinho a Antonio Conte pokračujú v slovnej prestrelke.

BRATISLAVA. Jose Mourinho si pred rokmi do Premier League zrejme neprišiel robiť priateľov. Nemá žiadny problém kriticky reagovať na svojich trénerských kolegov, s trénerom Arsenalu Arsenom Wengerom sa neraz počas zápasov nahnevane postrkovali.

Od prvého vzájomného súboja z októbra 2016 do seba útočia aj s trénerom FC Chelsea Antoniom Contem. Talian sa vo vtedajšom vzájomnom súboji divoko tešil po góle na 4:0, na čo Mourinho nahnevane reagoval, že to bolo neúctivé voči jeho tímu.

A práve kvôli správaniu na lavičke sa Portugalčan a Talian opäť dostali do sporu.

V ostatných sezónach je Mourinho z pohľadu prezentovaných emócií presným opakom Conteho či trebárs aj trénera Atlética Madrid Diega Simeoneho, ktorí po celý zápas pobehujú popri postrannej čiare.

Mourinho väčšinou iba zachmúrene stojí alebo sedí na lavičke. "Pretože sa za čiarou nesprávam ako šašo, tak to znamená, že som stratil vášeň? Nemusíte sa prezentovať ako blázon, veď to nie je o tom, ako pôsobíte pred kamerami," reagoval Mourinho podľa Sky Sports.

Informoval aj portál isport.

Na jeho slová reagoval hlavne Antonio Conte, i keď sa môžu týkať aj Pepa Guardiolu z Manchestru City či Jürgena Kloppa z Liverpoolu.

"Myslím si, že by sa mal pozrieť do minulosti, možno hovoril práve o sebe. Môže sa stať, že niekto zabudne, čo povedal. Alebo ako sa správal v minulosti. Hovorí sa tomu starecká demencia, keď ste trochu na hlavu," odpovedal Conte a zaťukal si pritom na čelo.

Mourinho sa následne najprv snažil upokojiť situáciu, keď priznal, že sa v minulosti správal podobne. Ale potom, aby si napravil povesť nekompromisného trénera, opäť udrel.

"Snažil som sa povedať, že som sa v minulosti niekoľkokrát zachoval zle, no dnes sa ovládam už oveľa lepšie. Takže by som Antoniovi Contemu odkázal jednu vec.

Áno, v minulosti som za autovou čiarou robil veci. Ale čo sa mne nikdy nestalo ani nikdy nestane je, že by som mal pozastavenú činnosť kvôli ovplyvňovaniu zápasov," uzavrel prestrelku Mourinho.

Tréner Manchestru United narážal na korupčnú aféru zo sezóny 2010/2011, keď Conte viedol druholigovú Sienu. Súčasný tréner FC Chelsea vtedy údajne nenahlásil zmanipulovanie výsledkov a následne si v roku 2012 už ako tréner Juventusu odpykal štvormesačný dištanc.

Talian bol z obvinení v roku 2012 oslobodený.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Slovná bitka trénerov pokračuje. Jeden hovorí o demencii, druhý o korupcii