Majstrovstvá sveta by sa nemali hrať v Bielorusku, myslí si tréner Švédska

Momentka zo zápasu Švédsko - Fínsko v dueli o bronz na MS v hokeji do 20 rokov.
Momentka zo zápasu Švédsko - Fínsko v dueli o bronz na MS v hokeji do 20 rokov. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. okt 2020 o 12:59

Švédsko sa v skupine stretne aj so Slovenskom.

ŠTOKHOLM. Tréner švédskej hokejovej reprezentácie Johan Garpenlöv uviedol, že by jeho tím nemal hrať na MS v Bielorusku pre pretrvávajúce politické napätie.

Bude však rešpektovať konečné rozhodnutie Švédskej hokejovej federácie.

Švédi by sa na budúcoročných MS mali predstaviť v základnej A-skupine v Minsku spolu so Slovenskom, Ruskom, Českom, Švajčiarskom, Dánskom, Veľkou Britániou a domácim výberom.

"Ak vás zaujíma môj osobný názor, myslím si, že by sme nemali hrať v Bielorusku. Som však platený zamestnanec Švédskej hokejovej federácie, takže pôjdem všade, kam budem musieť.

Nemôžem ovplyvniť, kde sa šampionát bude, alebo nebude konať. Uvidíme neskôr," citoval trénera Tre kronor denník Aftonbladet.

V pondelok na jedno z dejísk MS reagoval aj generálny tajomník Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Horst Lichtner.

MS sa o rok v máji majú konať okrem Bieloruska aj v Lotyšsku. V bieloruskej metropole sa však po prezidentských voľbách a znovuzvolení Alexandra Lukašenka konajú protesty.

"Žiadať od nás, aby sme teraz z politických dôvodov odložili majstrovstvá sveta? Nenecháme sa takto vydierať," povedal Lichtner.

"Nikto nemôže od nás požadovať ukončenie dohody uzavretej s Bieloruskom. Nemôžeme porušiť zmluvu. Nemôžeme teraz prísť a len tak povedať prepáčte, mýlili sme sa, teraz presunieme majstrovstvá sveta na iné miesto," doplnil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Majstrovstvá sveta by sa nemali hrať v Bielorusku, myslí si tréner Švédska