Nebol so sebou spokojný, hovorí Procházkov súper o náročnom období

(Zdroj: Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|28. apr 2021 o 12:31 (aktualizované 28. apr 2021 o 12:34)

Úprimné slová amerického zápasníka o problémoch, ktoré prežíval.

LAS VEGAS. Už len dni ostávajú do veľkého, priam historického momentu pre domácu scénu MMA. V hlavnom zápase večera na turnaji UFC sa predstaví po prvýkrát český zápasník.

V súboji v rámci poloťažkej divízie uvidíme odložený súboj medzi bývalým šampiónom Rizinu Jiřím Procházkom (27-3-1 MMA) a elitným zápasníkom Dominickom Reyesom (12-2 MMA).

Obaja bojovníci sú na vrchole divízie, a preto je vopred jasné, že víťazstvo v dueli bude veľmi cenné.

V prípade víťazného konca pre českého zápasníka sa dokonca spomína zápas o opasok.

Na druhej strane Dominick Reyes je v neľahkej situácii, keďže v posledných dvoch zápasoch prehral. Najskôr na jar 2020 v tesnom strete s Jonom Jonesom, neskôr prišiel pád proti súčasnému kráľovi váhy do 93 kilogramov Janovi Blachowiczovi.

Napriek tomu, že bodoví rozhodcovia duel vo februári 2020 prisúdili Jonesovi, mnohí bojovníci a fanúšikovia to videli opačne.
Napriek tomu, že bodoví rozhodcovia duel vo februári 2020 prisúdili Jonesovi, mnohí bojovníci a fanúšikovia to videli opačne. (Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Josh Hedges)

Našiel sám seba, hlási Američan

Práve pred nadchádzajúcim súbojom sa dvojnásobný titulový vyzývateľ UFC Reyes vrátil k problémovému obdobiu.

„Chodil som na tréning s pocitom, že nie som šťastný. Situácia okolo ochorenia COVID-19 bola nasledovná: môj otec bol pripojený v nemocnici na kyslíku, takže som v príprave, nemôžem vidieť rodičov a odrazu to už nie som ja.

Začal som spochybňovať moje schopnosti, začal som spochybňovať to, kým som bol, skrátka všetko. Nebol som so sebou spokojný, nahováral som si, že keď ten opasok získam, tak sa všetky moje problémy vyriešia.

Bojoval som pre všetko možné, len nie pre seba a preto, že to milujem. Tieto momenty ma ale mnohému naučili a vrátili ma k podstate toho, o čom to celé je. Vrátilo ma to k tomu, aby som si užíval každý malý moment v živote.

Je skvelé byť opäť sám sebou, ale občas musíte 'prejsť tmou, aby ste našli svetlo',“ dodal v úprimnej spovedi 31-ročný Američan.

Hoci mu minulý rok nevyšiel podľa predstáv, vo svetle nových vyjadrení to vyzerá, že v nedeľu môžeme očakávať najlepšiu možnú verziu Dominicka Reyesa.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nebol so sebou spokojný, hovorí Procházkov súper o náročnom období