Prečo Dustin kývol trilógii s McGregorom a kedy by sme ju mohli vidieť

Daniel Stankovič|9. feb 2021 o 01:00

Krátko po víťazstve Dustina Poiriera obletela svet správa o zavŕšení trilógie s Conorom. Prečo to dáva pre Američana zmysel?

Je to akoby začarovaný kruh, ktorý sa nie a nie skončiť. Ľahká váha organizácie UFC je bezpochyby najnabitejšou divíziou, no na druhej strane, posledné roky aj tou najkomplikovanejšou. Napriek všetkým peripetiám, sa v poslednom období zdalo, že divízia našla na nejaký čas svoj právoplatného kráľa. Všetko sa to však začalo komplikovať príchodom celosvetovej pandémie a úmrtím otca Khabiba Nurmagomedova.

Ako to vyzerá dnes? Nie sú to ani tri týždne čo sme počas UFC 257 boli svedkami veľkolepého výkonu Dustina Poiriera v odvetnom zápase s Conorom McGregorom či skvelého debutu Michaela Chandlera po príchode z konkurenčného Bellatoru. Čo na to neporazený šampión, Khabib? Ten sa podľa svojich posledných vyjadrení už vraciať neplánuje. 

Víťazstvom sa logicky Poirier dostal do situácie, kedy podľa mnohých pre neho prichádza do uváhy iba titulový súboj s Charlesom Oliveirom. Američan s výnimkou Khabiba porazil v posledných rokoch každého, kto mu prišiel do cesty. Rekordér v počte ukončení v histórii organizácie, Brazílčan Oliveira, zasa drží šnúru ôsmich výhier, zakončenú skalpom Kevina Leeho alebo dlhoročnej stálice, Tonyho Fergusona.

Prečo by sa Poirier rozhodol pre zavŕšenie trilógie s McGregorom, ako tomu nasvedčujú informácie od kanadského novinára Ariela Helwaniho, keď má takmer na dosah vytúžený titul? 

Nič mu neujde

Víťazstvom nad McGregorom sa Poirier dostal do pozície, v ktorej by mohol čakať na titulový zápas. Ako sa však rodák z Laffyate z Louisiany vyjadril, nebude mu vadiť, ak si v medzičase organizácia pripraví zápas o titul pre Chandlera a Oliveiru. Dustin vie, že mu potenciálnym duelom s McGregorom alebo Diazom nič neujde. O titul bude môcť nastúpiť aj potom. Jeho šance v týchto divácky zaujímavých stretoch nie sú vôbec malé, naopak, nimi môže aj veľa získať.

Peniaze a možnosť zapísať sa do histórie

Prečo Diaz a McGregor? Nate nemusí patriť nutne medzi najužšiu špičku divízie, no jeho aura toho „najtvrdšieho“ zápasníka v divízii je veľmi silným argumentom. Nielen, že by mal veľkú šancu poraziť ho, dobre si privyrobiť ale najmä svoje meno naplno zviditeľniť. Trilógia s McGregorom je určite riskantnejšia záležitosť, no vo všetkom ponúka potenciálne väčšie „zisky“. Ak by írskeho bojovníka porazil druhýkrát, bol by prvým v histórii, kto to dokázal.

Ak by to dokázal KO úderom, výsledok by bol len o to príznačnejší. Kedy je čas na to poriadne si zarobiť, zviditeľniť sa a zapísať do histórie proti marketingovo najväčšej hviezde histórie zmiešaných bojových umení, ak nie teraz?

Porazil ho už raz, prečo by to nedokázal druhýkrát? Podľa dostupných informácií by sme duel McGregor vs. Poirier III mohli vidieť začiatkom leta tohto roku, tzn. v máji alebo júli.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Prečo Dustin kývol trilógii s McGregorom a kedy by sme ju mohli vidieť