Pre Kahna pripravujú ocenenie Legenda športu

TASR|12. okt 2009 o 18:37

Bývalý brankár nemeckej futbalovej reprezentácie a Bayernu Mníchov Oliver Kahn dostane na Bále nemeckej športovej športovej tlače ocenenie "Legenda športu".

FRANKFURT NAD MOHANOM. Bývalý brankár nemeckej futbalovej reprezentácie a Bayernu Mníchov Oliver Kahn dostane na Bále nemeckej športovej tlače 7. novembra vo Frankfurte nad Mohanom ocenenie "Legenda športu".

"Patrí k vzorom, hviezdam a skutočným športovcom," povedal o 40-ročnom Kahnovi organizátor akcie Walter Mirwald. Exbrankár bude po hádzanárskom trénerovi Heinerovi Brandovi a niekdajšom tenistovi Borisovi Beckerovi tretím športovcom s týmto vyznamenaním. Patrí mu za športové výkony na najvyššej úrovni a sociálne angažovanie sa. Kahn sa podieľa na motivačnom programe pre mladých.

Na nominačnej listine sa podľa portálu t-online.de objavia aj rekordný nemecký futbalový internacionál Lothar Matthäus, sedemnásobný majster sveta F1 Michael Schumacher, niekdajšia športová gymnastka Magdalena Brzesková, futbalové legendy Uwe Seeler a Franz Beckenbauer, boxer Arthur Abraham, majsterka sveta v hode oštepom Steffi Neriusová, kanoista Andreas Dittmer a niekoľkí ďalší.

Nachádzate sa tu:
Domov