Pre Hrbatého je zápas so Samprasom veľkou poctou

(Autor: SITA AP)
TASR|28. nov 2008 o 12:50

Dominik Hrbatý sa teší na Peta Samprasa.

Bratislava. Pre slovenského tenistu Dominika Hrbatého je sobotňajší zápas proti legendárnemu Američanovi Petovi Samprasovi veľkou poctou. Dlhoročný daviscupový reprezentant je presvedčený, že aj keď pôjde v bratislavskej Incheba EXPO aréne o exhibíciu, obaja aktéri budú hrať naplno.

"Bude sa bojovať o každú loptičku, aj keď fanúšikovia určite uvidia aj pár momentov, ktoré sú iné ako v bežných zápasoch. Rôzne parádičky jednoducho patria k exhibícii a potešia oko diváka. Pete je stále legendou svetového tenisu. Je to pre mňa jedinečná možnosť zahrať si proti nemu doma na Slovensku a trochu sa zapísať do histórie," povedal Hrbatý, ktorý počas aktívnej kariéry odohral proti Samprasovi tri zápasy. Jediné víťazstvo zaznamenal v roku 2000 na Svetovom pohári družstiev v nemeckom Düsseldorfe, kde sa zverenci Miloša Mečířa tešili zo zisku cennej trofeje.

Pred sobotňajšou exhibíciou so začiatkom o 17.00 sa Hrbatý plánuje zasýtiť "kalorickou bombou". "Musím sa na obed posilniť, aby som vedel poriadne servovať a dávať bomby. Mama už sľúbila, že urobí zemiakový šalát s rýzkom. Poriadne sa napracem, aby som mal dosť síl. Určite budem chcieť vyhrať, no s rovnakým zámerom pôjde na dvorec aj Pete. Určite príde v dobrej nálade, diváci sa majú na čo tešiť," dodal Hrbatý, ktorý si chcel v piatok večer v čase avizovaného príletu Samprasu do Bratislavy spoločne so svojím trénerom Jaroslavom Bulantom vyskúšať taraflex v Inchebe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Pre Hrbatého je zápas so Samprasom veľkou poctou