Väčšiu hodnotu má iba Hamšík. Druhého najcennejšieho Slováka chce i Juventus

Marek Hamšík (vpravo) má zmluvu s Neapolom do roku 2020.
Marek Hamšík (vpravo) má zmluvu s Neapolom do roku 2020. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|8. jún 2017 o 17:02

Iba jeden z reprezentantov sa stal klubovým majstrom. Najproduktívnejší v uplynulej sezóne bol Marek Hamšík. Iných trápili zranenia či nedôvera trénera.

BRATISLAVA. Niektorým sa darilo, iní slovenskí reprezentanti však majú za sebou rozpačitú sezónu. Na jej konci čaká národný tím kvalifikačný zápas o postup na svetový šampionát 2018. Nastúpia naň v sobotu v Litve.

Majstrovský titul získal so svojím klubom iba jeden hráč v aktuálnej nominácii reprezentačného trénera Jána Kozáka. Je ním Ján Greguš hrajúci za FC Kodaň.

Aký rok majú za sebou slovenskí reprezentanti?

Jeho rozhodnutie chápem, ale keby k nám prestúpil, mal by veľkú šancu získať Zlatú loptu a taliansky titul.


Pavel Nedvěd, viceprezident Juventusu u rozhodnutí Mareka Hamšíka zostať v Neapole

Kto bol najproduktívnejší?

Mohol to byť najväčší a najdrahší prestup v dejinách slovenského futbalu. Kapitán a tvorca hry SSC Neapol bol pred rokom či dvoma blízko k prestupu do Juventusu Turín.

„Dohoda medzi klubmi už bola podpísaná,“ potvrdil viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd v rozhovore pre DigiSport. Všetko záviselo od Hamšíka, ten sa však rozhodol zostať v Neapole.

„Je v klube kapitánom a ikonou pre neapolských fanúšikov. Aj preto sa rozhodol neodísť,“ prezradil Nedvěd. „Myslím si, že kariéru ukončí v Neapole. Jeho veľkým cieľom je prekonať Diega Maradonu," dodal.

Hamšík s Neapolom dlhé roky márne bojuje o titul, pritom ako hráč Juventusu by v tejto sezóne získal titul i taliansky pohár a zahral by si aj finále Ligy majstrov.

„Jeho rozhodnutie chápem, ale keby k nám prestúpil, mal by veľkú šancu získať Zlatú loptu (trofej pre najlepšieho hráča sveta - pozn. red.) a taliansky titul. Aj tak má však fantastickú kariéru," vyzdvihol lídra Neapola Nedvěd.

V uplynulej sezóne pomohol Hamšík Neapolu k tretiemu miestu v Serii A. V Lige majstrov skončil tím v osemfinále.

Po individuálnej stránke prežil Hamšík najlepšiu sezónu v kariére. Dal pätnásť gólov, čo je jeho osobný rekord. Na ďalších dvanásť gólov prihral.

Hamšík bol suverénne najproduktívnejším slovenským reprezentantom na klubovej scéne. Vladimír Weiss skóroval desaťkrát za katarský Al-Gharafa.

Adam Nemec sa s jedenástimi gólmi stal druhým najlepším strelcom rumunskej ligy, dvoma gólmi tiež rozhodol finále rumunského pohára.

Pre trest však v sobotu proti Litve hrať nemôže.

Ak berieme do úvahy všetkých reprezentantov, ktorí sú k dispozícii na zápas s Litvou, tak dali spolu za svoje kluby 39 gólov.

Kto si najviac zvýšil cenu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Väčšiu hodnotu má iba Hamšík. Druhého najcennejšieho Slováka chce i Juventus