V Steel Aréne potrebujú milión eur, dostanú polovicu

Aneta Büdi.
Aneta Büdi. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|30. máj 2018 o 00:00

Pred hokejovým šampionátom bude potrebné urobiť v košickej aréne niekoľko úprav.

KOŠICE. Pred budúcoročným domácim hokejovým šampionátom bude potrebné urobiť v košickej hokejovej aréne niekoľko úprav, pričom najväčšie z nich sa budú týkať mantinelov a plexiskiel.

Väčšina prác by sa mala uskutočniť počas leta do začiatku novej extraligovej sezóny.

Riaditeľka organizačného výboru MS 2019 pre Košice Aneta Büdi o pripravovaných rekonštrukciách rokuje s generálnym manažérom Steel Arény – Igorom Havrilom.

„Pokiaľ mám dobré informácie od pána Havrilu, aktuálne prebiehajú maliarske práce, na ktoré budú nadväzovať ďalšie úkony. Rekonštrukciou prebehnú aj šatne, tak aby bol zabezpečení čo najvyšší komfort pre hráčov,“ povedala Büdi.

Dotácia priamo Steel Aréne

Pracovať sa bude okrem iného aj na elektroinštalácii, tak aby bol zabezpečený plynulý televízny prenos.

Dôjsť by malo aj k výmene kamier pre videorozhodcov.

Hotel priľahlý k Steel Aréne by mal byť zrekonštruovaný v priebehu septembra.

„Zo Steel Arény máme informáciu o tom, že celková hodnota údržby sa pohybuje okolo milióna eur. Košická aj bratislavská hala dostanú obe po 500-tisíc eur a musia si zvážiť, čo sú pre nich hlavné priority, aby došlo k hladkému priebehu MS,“ uviedla Büdi.

Na margo financií dodala:

„Slovenský zväz ľadového hokeja zabezpečil pre štadión financie cez štátnu dotáciu. Tá bude v rukách samotnej Steel Arény, ktorá je žiadateľom dotácie.“

Šport má ľudí spájať

Po zverejnení informácie o tom, že Slovensko bude hrať základnú skupinu v Košiciach, sa v médiách objavilo niekoľko negatívnych reakcií. Veľkú vážnosť im však Büdi nepripisuje.

„Ako sa hovorí, každé čudo tri dni trvá. Ľudia či už na západe alebo na východe krajiny by nemali byť športom rozdelení. Práve naopak, šport by mal ľudí spájať. Vo svete sa nikto nepozastavuje nad tým, či cestuje tristo kilometrov alebo tisíc. Ak chce nejaký fanúšik vidieť určitú športovú udalosť, je ochotný precestovať obrovské vzdialenosti. Myslím si teda, že je to len momentálny jav. Osobne mám veľa známych, ktorí mi hovorili, že nemajú problém cestovať do Košíc. Urobia si výlet a vychutnajú si nezabudnuteľnú atmosféru šampionátu. Práve to je to, čo pre všetkých návštevníkov chceme prichystať,“ uviedla riaditeľka OV MS 2019 pre Košice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Steel Aréne potrebujú milión eur, dostanú polovicu