Porto už päť kôl pred koncom súťaže obhájilo domáci titul

SITA|7. apr 2008 o 14:25

PORTO 7. apríla (SITA) - Futbalistom FC Porto sa vo veľkom predstihu podarilo obhájiť majstrovský titul v portugalskej najvyššej súťaži. Zverenci trénera Jesualda Ferreiru zvíťazili v sobotňajšom stretnutí ...

PORTO 7. apríla (SITA) - Futbalistom FC Porto sa vo veľkom predstihu podarilo obhájiť majstrovský titul v portugalskej najvyššej súťaži. Zverenci trénera Jesualda Ferreiru zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 25. kola na domácom Estádio do Dragao pred 50-tisícovou kulisou nad Amadorou vysoko 6:0 a päť kôl pred koncom ligy majú na čele tabuľky pred dvojicou tímov Benfica Lisabon, Vitória Setubal už nedostihnuteľný 18-bodový náskok.

Pre víťaza LM z roku 2004 je to majstrovský titul s poradovým číslom 23, tretí v rade. Rekordným je však spôsob, akým "portskí draci" dominovali v domácej dlhodobej súťaži. Z 25 stretnutí zvíťazili v dvadsiatich (okrem toho tri remízy a dve prehry) a už pred 26. kolom sa mohli radovať z cennej trofeje. V takomto predstihu to zatiaľ Porto nikdy nedokázalo. Ferreirovi zverenci majú zároveň šancu prekonať rekord Benficy Lisabon, ktorá v sezóne 1972/73 vyhrala ligu s 18-bodovým náskokom pred druhým mužstvom v poradí.

"V prvom rade by som chcel venovať tento titul prezidentovi nášho klubu Jorgemu Nunovi Pintovi da Costovi, pretože je to fantastický líder. A chcem sa tiež samozrejme poďakovať aj našim fanúšikom. Toto je určite najväčší úspech v mojej doterajšej kariére, za čo vďačím pochopiteľne najmä mojim hráčom. Napriek tomu, čo sme už dosiahli, chceme vyhrať aj zostávajúcich päť ligových duelov a samozrejme aj Portugalský pohár," skonštatoval Jesualdo Ferreira. Pri zisku všetkých troch majstrovských trofejí nechýbal v "modro-bielom" drese Porta ani slovenský reprezentant Marek Čech.


Nachádzate sa tu:
Domov