Popoluška - muzikál na ľade mieri na Slovensko (PR text)

Popoluška v muzikáli na ľade.
Popoluška v muzikáli na ľade.
Inzercia|13. okt 2023 o 09:45

Muzikál na ľade spája hercov, spevákov aj krasokorčuliarov. Unikátny český koncept muzikál na ľade pripravuje turné a Popoluška príde do Čiech aj na Slovensko.

Hudbu napísal Petr Malásek, texty Václav Kopta. Na choreografii sa podieľala Jana Hübler, trénerka rakúskej reprezentácie a Radka Kovaříková, trojnásobná majsterka sveta, ktorá vytvorila medzinárodný tím krasokorčuliarov.

Pôsobivú scénu navrhol Petr Hloušek a 300 krásnych dobových kostýmov Roman Šolc.

„Príbeh chudobnej dievčiny, ktorá sa vďaka kúzlam dostane až na kráľovský bál, kde sa do nej zamiluje princ, je známy, ale krasokorčuliarske čísla mu dávajú novú dimenziu,“ hovorí autor a režisér Jindřich Šimek.

V úlohách Popolušky a princa sa už vystriedala celá plejáda hviezd. Tvorcovia spolupracujú s najlepšími krasokorčuliarmi sveta, uvidíte korčuľovať športovcov napríklad z Kanady, Francúzska, Rakúska, Nemecka, Slovenska a Poľska. Radka Kovaříková chce, aby úroveň krasokorčuľovania v Popoluške bola čo najvyššia, preto športovcov starostlivo vyberajú v Európe i v zámorí.

„Popoluška nie je šou s maskotmi ani ľadová revue, naši krasokorčuliari patria k európskej špičke a majú hereckú prípravu,“ hovorí Kovaříková. Popolušku tancuje Lubov Ilyushechkina, ktorá sa teší do Európy.

Hlasy hlavným postavám prepožičiavajú vynikajúci českí speváci Lucie Bílá a Ondřej Ruml. V predstavení vystupujú aj u nás populárni herci a speváci Pepa Vojtek, Martin Dejdar, Dalibor Gondík alebo Dana Morávková.

Vďaka náročným krasokorčuliarskym výkonom, akrobatickým číslam, nádhernej scéne, magickým trikom a dych vyrážajúcej hudbe je muzikál Popoluška nezabudnuteľný zážitok pre deti aj dospelých.

Predstavenia

Košice - 27. decembra 2023

Bratislava - 30. decembra 2023

Vstupné: od 34 Eur v Košiciach a 35 Eur v Bratislave /deti do 120 cm majú zľavnené vstupné/

Vstupenky v sieti: Predpredaj a Ticketportal, www.popelkanalede.cz

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Popoluška - muzikál na ľade mieri na Slovensko (PR text)