Poľská tenistka po žrebe Davis Cupu: Je to šanca ako zo sna

Jerzy Janowicz je najväčšou hviezdou poľského výberu.
Jerzy Janowicz je najväčšou hviezdou poľského výberu. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. júl 2015 o 14:02

Davis Cup hrajú od roku 1925, ale ešte nikdy sa nedostali do svetovej skupiny. V tomto roku budú Poliaci o postup bojovať s tenistami Slovenska.

VARŠAVA. Poliaci nemohli dostať lepšiu možnosť na premiérový postup do svetovej skupiny Davisovho pohára, než im prinesie domáci barážový duel 18. až 20. septembra proti Slovákom.

Podľa portálu Onet Sport to po utorňajšom londýnskom žrebe play-off vyhlásila deblová špecialistka Klaudia Jansová-Ignaciková.

"Kedy, ak nie teraz? Musíme túto príležitosť využiť. Hrozila nám cesta na iný kontinent, napokon budeme hrať pred vlastnými fanúšikmi. Je to šanca ako zo sna," vravela.

Tenisový publicista Adam Romer z portálu Tenis Klub ponúkol v rámci článku Krok od raja vlastnú analýzu. "Slováci majú solídny tím, ktorý sa podobá na ten náš," uviedol.

"Majú lídra Martina Kližana a trochu slabšieho druhého singlistu. U nás rozdáva karty Jerzy Janowicz a príjemne môže prekvapiť Michal Przysiezny," porovnával Romer.

"Debla majú hostia o čosi slabšieho ako my. Malo by to rozhodnúť o našom triumfe. Percentuálne to vidím 55:45 pre nás aj vzhľadom na výhodu domáceho prostredia."

jerzy_res.jpg

Najsilnejšou zbraňou Jerzyho Janowicza je jeho podanie. FOTO - TASR/AP.

Pod medzititulkom Unikli sme potentátom Romer píše, že Slovensko je športovou kvalitou vytúžený rival a mohlo to dopadnúť oveľa horšie.

"Naším cieľom nie sú jednotlivé úspechy. My túžime dobyť Davis Cup," ambiciózne vyhlásil kapitán Poliakov Radoslaw Szymanik ešte pred minulotýždňovým víťazstvom 3:1 nad Ukrajincami.

Onet Sport bez uvedenia zdroja referuje, že sa určite bude hrať v hale. Favoritom na usporiadanie údajne je Gdynia. Do úvahy prichádzajú aj Gdansk, Varšava a Vroclav.

Najväčšia poľská hviezda Janowicz hrala pred dvoma rokmi v semifinále Wimbledonu.

Poliaci majú na stanovenie povrchu a miesta konania čas do 10. augusta. Zrejme sa nevrátia k marcovému Plocku ani nedávnemu Štetínu.

"Oficiálne niet dôvodu nevyužiť niektoré dejisko druhý raz v danom roku, ale obvykle sa usilujeme meniť ich, aby si na svoje prišli fanúšikovia v celej krajine," konštatoval šéf Poľského tenisového zväzu (PZT) Jacek Muzolf.

Poľsko hrá v Davis Cupe od roku 1925. Ešte nikdy nebolo v elitnej spoločnosti. Predvlani v play-off o ňu prehralo na antuke vo Varšave s Austráliou 1:4. Vtedy chýbal zranený semifinalista Wimbledonu Janowicz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Poľská tenistka po žrebe Davis Cupu: Je to šanca ako zo sna