Policajná razia v sídle Crvenej zvezdy Belehrad

SITA|7. dec 2007 o 15:22

BELEHRAD 7. decembra (SITA, AP) - Srbská polícia v piatok vykonala prehliadku priestorov sídla prvoligového futbalového klubu Crvena zvezda Belehrad. Podnetom bolo podozrenie, že viacerí členovia vedenia ...

BELEHRAD 7. decembra (SITA, AP) - Srbská polícia v piatok vykonala prehliadku priestorov sídla prvoligového futbalového klubu Crvena zvezda Belehrad. Podnetom bolo podozrenie, že viacerí členovia vedenia sú zapletení do korupcie a organizovanej trestnej činnosti. Srbská tlačová agentúra Tanjug informovala, že niekoľko futbalových funkcionárov bolo zadržaných, štátna televízia tvrdí, že vo väzbe sa ocitol aj konateľ klubu Zoran Damjanovič. Razia pravdepodobne súvisí s nedávnym policajným zásahom proti fanúšikovskému táboru Crvenej zvezdy, keď jeden z priaznivcov zaútočil na príslušníka v civile, ktorý kamerou zaznamenával správanie osôb na tribúnach. Napadnutý policajt musel na výstrahu vystreliť z pištole ranu do vzduchu.

Podľa vládneho denníka Politika fanúšikovia konali na popud Damjanoviča a bývalého prezidenta klubu Dragana Stojkoviča, aby odvrátili pozornosť od podozrení zo spolupráce so zločineckými gangmi a od nejasných okolností predaja 15 hráčov Crvenej zvezdy do zahraničných klubov.

Belehradský klub vo štvrtok zaznamenal v domácom stretnutí s Boltonom (0:1) tretiu prehru v skupinovej fáze Pohára UEFA a je bez šance na postup, v domácej súťaži je druhý za mestským rivalom Partizanom.


Nachádzate sa tu:
Domov