Poliaci sa neozvali, Hajdúch do Wisly asi neprestúpi

SITA|18. feb 2009 o 15:34

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie a brankár corgoňligového klubu MFK Ružomberok Ľuboš Hajdúch.

BRATISLAVA / RUŽOMBEROK. Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie a brankár corgoňligového klubu MFK Ružomberok Ľuboš Hajdúch (nar. 6. 3. 1980) takmer s určitosťou neprestúpi do Wisly Krakov. Ako je známe, onedlho 29-ročný gólman sa ocitol v hľadáčiku úradujúceho poľského majstra a jeho odchod sa zdal byť celkom reálny. Pri nedávnom prípravnom dueli Wisly s Ružomberkom (7. februára - výsledok 1:1, pozn.), v ktorom odchytal Hajdúch celé stretnutie a podal spoľahlivý výkon, sa následne uskutočnili rozhovory medzi funkcionármi oboch klubov.

"Poliaci sa už dlhšie neozvali. Z nášho pohľadu to nevyzerá, že by sa to medzi nami a Wislou Krakov v prípade Hajdúcha skončilo dohodou. Vo futbale je však všetko možné. Príkladom je transfer Pirosku z Artmedie Petržalka do Sparty Praha, ktorý sa udial na poslednú chvíľu," uviedol v stredu popoludní pre agentúru SITA obchodný riaditeľ a tlačový hovorca ružomberského klubu Michal Mertinyák.

O odchovanca levického futbalu sa krakovská "Biela hviezda" zaujímala už v lete. Hajdúch, ktorý sa pri svojom debute v drese A-tímu SR "preslávil" fantastickým výkonom 1. marca 2006 proti Francúzsku na štadióne v St. Denis (Slováci zvíťazili prekvapujúco 2:1, pozn.), má v Ružomberku platný profesionálny kontrakt do leta 2009 a po skončení aktuálnej sezóny Corgoň ligy 2008/2009 bude voľným hráčom.

"Už aj v médiach bolo prezentované, že keď Ľuboš neprestúpi do zahraničia, chceme s ním predĺžiť zmluvu. Hajdúch je momentálne v našom klube v riadnom tréningovom procese a zaťažení, rátame s ním do Corgoň ligy ako s ružomberskou jednotkou medzi žrďami," doplnil M. Mertinyák.

Vysoký slovenský brankár (194 cm) absolvoval počas zimnej prestávky skúšky v anglickom druholigovom klube Sheffield United i u ruského prvoligistu Spartak Naľčik, spájaný bol aj s ďalšími anglickými klubmi Leedsom a Plymouthom, francúzskym mužstvom Lille i gréckym klubom Škoda Xanthi.

Nachádzate sa tu:
Domov