Pohár CEV a MEL bez Slávie UK Bratislava

SITA|6. jún 2007 o 17:10

BRATISLAVA 6. júna (SITA) - Volejbalistky Slávie UK Bratislava sa v nadchádzajúcej sezóne nepredstavia v Pohári CEV a ani v stredoeurópskej lige MEL. Podľa prezidenta volejbalového klubu Vladimíra Hančíka ...

BRATISLAVA 6. júna (SITA) - Volejbalistky Slávie UK Bratislava sa v nadchádzajúcej sezóne nepredstavia v Pohári CEV a ani v stredoeurópskej lige MEL. Podľa prezidenta volejbalového klubu Vladimíra Hančíka sú za rozhodnutím neprihlásiť sa do týchto medzinárodných súťaží športové a finančné dôvody.

"Podmienkou štartu v MEL 2007/2008 je účasť družstva v Pohári CEV. Keďže SVF na rozdiel od minulého ročníka rozhodla, že vstup družstiev hrajúcich MEL do extraligy bude už od druhej časti súťaže (od začiatku januára 2008), je tento súťažný model pre mimoriadne zaťaženie družstva a hráčok neprijateľný. Sekcia športu na Ministerstve školstva SR navyše oznámila národným federáciám, resp. zväzom, že klubom štartujúcim v európskych pohároch prestáva od sezóny 2007/2008 refundovať cestovné náklady. Túto podporu prenechala národným federáciám, resp. zväzom. Na našu opakovanú žiadosť o finančný príspevok pre európsky pohár však vedenie SVF odpovedalo záporne napriek našim argumentom o potrebe reprezentácie slovenského klubového volejbalu v Európe a nutnosti medzinárodnej konfrontácie hráčok najmä u reprezentantiek pri ich ďalšom výkonnostnom raste," uvádza sa v stanovisku prezidenta VK Slávia UK Bratislava Vladimíra Hančíka.


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Pohár CEV a MEL bez Slávie UK Bratislava