Podľa Bondru Slovensku chýbajú talenty

SITA|18. feb 2010 o 15:55

Slovenská hokejová reprezentácia, ktorá v stredu vstúpila do mužského olympijského hokejového turnaja vo Vancouveri prehrou v zápase s Českom (1:3), patrí svojim zložením k najskúsenejším na turnaji.

VANCOUVER.

Podľa jej generálneho manažéra Petra Bondru je to dôsledok toho, že v posledných rokoch na Slovensku nevyrástli veľké hokejové talenty.

"Naozaj máme tím plný veteránov. Nemôžeme si na ZOH dovoliť žiadne experimenty. Už vo fáze tvorby tímu pre Vancouver sme stavili na skúsenosť. Jadro tímu tvoria špičkoví profesionáli, ktorí dlhé roky spoločne hrávali za slovenskú reprezentáciu," konštatoval pre Sport-Express v minulosti obávaný kanonier Peter Bondra a pokračoval:

"Na druhú stranu všetci najlepší hráči, ktorých Slovensko má, sú vo Vancouveri. Keby sme mali u nás takých hráčov, ako sú Ovečkin či Stamkos, myslíte si, že by sme ich nevzali na olympijské hry? No, žiaľ, na Slovensku talenty s takouto výkonnosťou nemáme. Mladí Rusi Ovečkin a Malkin sa len nedávno objavili v NHL a už sú superhviezdami celej súťaže. Slovensko má len 5 miliónov obyvateľov a z nich sotva 5000 hrá hokej."

"Juniorov je okolo 250. Keďže za posledné 2 - 3 roky u nás nevyrástol taký talent ako Gáborík, začíname mať problémy. Objavila sa medzera, ktorú nedokážeme zaplniť. U nás nie je Kanada ani Rusko, kde majú takú početnú základňu a majú z čoho vyberať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Podľa Bondru Slovensku chýbajú talenty