Po Nadalovi sa k "antidopingovému" odporu pripojil Murray

TASR|7. feb 2009 o 12:18

Tenista Andy Murray podporil Rafaela Nadala v kritike sprísnených dopingových pravidiel pre profesionálnych športovcov.

LONDÝN.

"Tieto nové pravidlá sú také drakonické (veľmi prísne), že žiť pri nich normálny život je takmer nemožné," vyhlásil Murray pre londýnsky denník The Times.

Dvadsaťjedenročný Škót nie je nadšený z povinnosti každodenne po celý rok oznamovať kontrolórom miesto svojho pobytu. Nové pravidlá vstúpili do platnosti 1. januára a napriek odporu mnohých hráčov sa stretli s plnou podporou Asociácie tenisových profesionálov (ATP). Pri nedodržaní pravidiel hrozia previnilcom prísne tresty. Pri troch nedostaveniach sa na náhodnú dopingovú kontrolu v priebehu 18 mesiacov hrozí hráčovi až dvojročný dištanc.

"Na druhý deň po prílete z Austrálie ma kontrolór navštívil doma o siedmej hodine ráno. Zobudil som sa s tým, že ani neviem, kde som, unavený po čakaní na meškajúci let. Príde mi smiešne, že iba štyri dni predtým ma testovali po prehratom zápase na Australian Open," uviedol Murray a dodal, že pri produkcii vzorky musel stiahnuť nohavice priamo pred kontrolórom.

"Podporujem kontroly a som striktne proti užívaniu dopingu, no zároveň si myslím, že musí existovať "normálnejší" spôsob riešenia tohto problému," dodal v súčasnosti najvyššie postavený britský tenista.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Po Nadalovi sa k "antidopingovému" odporu pripojil Murray