Plzeň proti Fenerbahce strieľala minimálne

(Autor: SITA/AP)
TASR|8. mar 2013 o 10:31

Fenerbahce ukázalo Plzni svoju silu, ako prvý tím vyhralo na v tejto sezóne Európskej ligy na jej trávniku.

PLZEŇ. Bez strely na bránu sa zápas nedá vyhrať, presvedčili sa o tom na vlastnej koži vo štvrtok futbalisti Viktorie Plzeň v úvodnom osemfinále Európskej ligy UEFA 2012/2013, keď doma prehrali s Fenerbahce Istanbul 0:1.

Ako uviedol portál idnes.cz, naposledy Plzeň, známa jej peknou a konštruktívnou ofenzívnou hrou, niečo podobné zažila v súboji Ligy majstrov 2011/2012 proti FC Barcelona.

Len štyrikrát mimo bránu

Plzeň v súboji vystrelila len štyrikrát mimo bránu. "Bol to zvláštny zápas. Nebola to Plzeň ako inokedy. Zápas sa nám nepodaril, ale nechcel by som sa v tom ďalej rýpať," cituje idnes.cz slovenského reprezentačného útočníka Mareka Bakoša, ktorý odohral 60 minút.

V oveľa väčšej permanencii bol slovenský brankár domácich Matúš Kozáčik, ktorý čelil ôsmim strelám do priestoru brány a inkasoval raz z hlavy kamerunského útočníka Pierra Webóa v 81. minúte. Kozáčik sa určite nenudil a opäť predviedol kvalitný výkon, keď viackrát podržal spoluhráčov. Najprv bravúrne vytlačil strelu Moussu Sowa, potom zneškodnil nebezpečne tečovanú strelu Reta Zieglera z priameho kopu.

"Najmä situácia po priamom kope bola nebezpečná. Lopta zmenila smer, našťastie podarilo sa mi zareagovať a vytlačiť ju mimo bránky," opísal šance súpera pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu Kozáčik. Rozhodujúci okamih zápasu prišiel v 81. minúte. Webó sa najlepšie zorientoval v šestnástke a hlavou pohodlne dopravil loptu za chrbát bezmocného Slováka: "Nič som s tým už nemohol urobiť. Išiel som do vzduchu do prvého súboja, lopta sa však odrazila k voľnému hráčovi súpera."

Čišovský nestihol dobre doskočiť center

Rozhodujúcemu okamihu stretnutia predchádzal vzdušný súboj, v ktorom sa ocitol aj slovenský stopér Marián Čišovský. "Nestihol som doskočiť dobre center na zadnú tyč. Prvú hlavičku ešte Matúš zneškodnil, škoda že sa lopta odrazila nešťastne k súperovi," povedal pre futbalsfz.sk Čišovský, ktorého dvakrát ošetrovali a po zápase mierne kríval v mixzóne. "V prvom prípade sme sa zrazili hlavami, v druhom som zle dostúpil a pobolieva ma členok. Uvidíme, čo to povie zajtra."

Odvetu v Istanbule odohrá Fenerbahce podobne ako v predošlom kole proti BATE Borisov pred prázdnymi tribúnami. Aj preto bolo vo štvrtok v Plzni veľké množstvo tureckých fanúšikov, v dosť veľkej miere z Česku blízkeho Nemecka, a na štadióne ich bolo aj poriadne počuť. "Pre nás je to mierna výhoda, Turci sú zvyknutí, že ich diváci ženú dopredu. Pokúsime sa zápas zvrátiť," dodal Čišovský.

Zbrane pred odvetným zápasom 14. marca na neskladá ani Bakoš: "Sme v polčase, prehrávame 0:1. Zbrane neskladáme, ako sme prehrali, môžeme tam vyhrať. Zápas nám nevyšiel výsledkovo a nebolo to podľa predstáv ani herne. Čaká nás druhý pokus v Istanbule."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Plzeň proti Fenerbahce strieľala minimálne