Platini vidí najväčší problém talianskeho futbalu v štadiónoch

Michel Platini.
Michel Platini. (Autor: SITA/AP)
TASR|29. dec 2012 o 10:16

Šéf UEFA dal ostatným za príklad Juventus. Tvrdí, že otvorenie nového štadióna bolo kľúčom k revitalizácii klubu.

RÍM. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini radí klubom talianskej Serie A, aby nasledovali príklad Juventusu Turín, ak chcú uspieť na ihrisku a pri tom mať i pozitívnu finančnú bilanciu.

"Stará dáma" v minulej sezóne bez jedinej prehry vyhrala taliansku ligu. Po 18. kole je na čele Serie A i v tomto ročníku, pričom vo vrecku má aj postup do osemfinále Ligy majstrov.

Platini si myslí, že nový štadión Juventusu, ktorý otvorili v minulej sezóne, bol kľúčom k revitalizácii klubu. Šéf UEFA preto vyzval ďalšie talianske tímy na obnovu svojich futbalových stánkov.

"Problémom Talianska sú štadióny," cituje Platiniho portál Sky Sports.

"Musíte ich obnoviť, no na to je potrebná politická vôľa. Za štadióny sa v tabuľke neudeľujú body, no sú dôležité pre dôveryhodnosť klubu. Navyše to pomôže pri riešení ekonomických problémov spoločnosti."

Bývalá desiatka Juventusu netipuje, či sa klubu z Turína podarí získať v tejto sezóne európsku trofej. Platini však priznal. že Juventus opäť získal autoritu na starom kontinente.

"Juve sa globalizoval," dodal Francúz. "Je to vynikajúci tím a po triumfe v Taliansku zanecháva svoju pečať i na európskej úrovni. Neviem, či je dostatočne silný na triumf v Lige majstrov. Počas môjho pôsobenia v Juventuse sme to dokázali."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Platini vidí najväčší problém talianskeho futbalu v štadiónoch