Platini prisľúbil Grékom podporu UEFA pri ligovej reforme

TASR|26. júl 2011 o 17:49

Expertné tímy UEFA majú poradiť v problémových oblastiach ovplyvňovania výsledkov, dopingu, násilia na tribúnach, či rozhodcov.

ATÉNY. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini prisľúbil vyslať do Atén skupiny expertov, ktorí by mali v priebehu leta pomôcť gréckemu zväzu pri reforme ligových súťaží.

Zmeny by mali vyliečiť grécky futbal z pretrvávajúcich neduhov v podobe výtržností na tribúnach, či manipulovania zápasov.

Počas krátkej návštevy Atén sa Platini stretol s premiérom Georgeom Papandreouom i ministrom pre kultúru a šport Pavlosom Geroulanosom.

Expertné tímy majú poradiť v problémových oblastiach ovplyvňovania výsledkov, dopingu, násilia na tribúnach, či rozhodcov.

"Na oboch stranách vládne vôľa zastaviť korupciu a násilie v gréckom futbale," vyhlásil Geroulanos a pokračoval: "Pozreli sme sa na praktické spôsoby ako riešiť tieto otázky a na know-how zo strany UEFA."

Vyše 60 gréckych funkcionárov, podnikateľov, hráčov a ďalších ľudí sa muselo podrobiť vyšetrovaniu korupcie. Desať ľudí je vo vyšetrovacej väzbe za podozrenie pre pranie peňazí a účasť v kriminálnych organizáciách.

Vyšetrovanie sa začalo práve na podnet UEFA, ktorá poskytla záznamy podozrivých výsledkov z Gréckeho pohára a druhej ligy v rokoch 2009 a 2010.

V júni grécky zväz dokonca pozastavil vlastnú činnosť na dva týždne, aby vytvoril tlak na vládu i profesionálne kluby, od ktorých čaká aktívnu spoluprácu v očistení športu.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Platini prisľúbil Grékom podporu UEFA pri ligovej reforme