"Pirátova" budúcnosť? V hre je ACA či Bellator

Adrián Mečiar|6. okt 2019 o 02:00

"Pirát" počas besedy na festivale UNIFIGHT prezradil, ako by mohli vyzerať jeho ďalšie kroky.

Samuel "Pirát" Krištofič je momentálne bez zmluvy a v súčasnosti sa rieší, kam povedú jeho ďalši kroky. V hre sú pritom veľmi zaujímavé možnosti.

"Bitka o Bratislavu" bola pre Samuela "Piráta" Krištofiča posledným zápasom jeho zmluvy s organizáciou Oktagon MMA. Tento kontrakt bol platný ešte od roku 2017, kedy Krištofič vyhral druhú sériu šou Oktagon Výzva.

K okamžitému predĺženiu zmluvy nedošlo. "Pirát" včera počas besedy na festivale bojových umení UNIFIGHT potvrdil, že na turnaji Oktagon 15 sa istotne nepredstaví. „Tak v O2 aréne určite nebudem. A neviem ani, v akej organizácii vlastne budem zápasiť, lebo mi skončila zmluva."

Krištofič zároveň úplne nevylúčil pokračovanie v Oktagone, keď priznal, že v pondelok sa má stretnúť s Pavlom Nerudom. Avšak momentálne sa "Pirát" obzerá skôr po zahraničných ponukách.

A podľa toho, čo "Pirát" prezradil na besede, sa naozaj rysuje čosi zaujímavé. „Keď som bol v Thajsku, ozval sa mi jeden manažér, ktorý mi v podstate rovno poslal zmluvu do ACA. Ale o to som nemal veľmi záujem. Potom mi posielal ďalšie organizácie a aj peniaze, čo mi ponúkli v ACA, čo ma už zaujalo."

ACA vzniklo spojením krachujúceho ACB a čečenského Akhmatu. Organizácia podporovaná čečenským lídrom Ramzanom Kadyrovom, ktorý je medzinárodnými organizáciami obviňovaný z porušovania ľudských práv vo svojej krajine, môže určite ponúknuť veľmi zaujímavé finančné podmmienky. Krištofiča však láka ešte známejšia organizácia.

„Už keď sa mi ozval a riešili sme ďalšie organizácie, som mu povedal, že ma zaujíma Bellator. Najprv vravel, že tam nemá až také kontakty, no teraz mi písal a vraj niekomu ukazoval môj posledný zápas. Ten ich veľmi zaujal a tento týždeň mu majú poslať nejaký návrh, že by sme mohli niečo pošpekulovať."

Bellator je druhou najsilnejšou organizáciou sveta po UFC. Angažmán v takejto organizácii sa už dá považovať za ozajstnú prestíž. „Je možné, že aj ten Bellator by sa mohol podariť. Nechcem to takto rozprávať, ale je to tak. Ja by som bol veľmí šťastný. Keby mi ponúknu Bellator, tak by som tam išiel."

Moderátor besedy a organizátor podujatia UNIFIGHT Vladimír Bilohuščin, ktorý je tiež šéfredaktorom nášho portálu, Krištofičovi navrhol rovno súboj s hviezdnym Michaelom "Venom" Pageom. „Sám ešte neviem, kde skončím, ale hej, to by šlo," uzavrel "Pirát" s úsmevom svoju besedu. 

Prvú časť besedy so Samuelom "Pirátom" Krištofičom nájdete na našom Facebooku.

Foto: Oktagon MMA

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»"Pirátova" budúcnosť? V hre je ACA či Bellator