Petrovický zatiaľ za Trenčín nenastúpi, Dukla bez Malinského

SITA|9. okt 2007 o 14:02

TRENČÍN 9. októbra (SITA) - Hokejový útočník Ronald Petrovický v drese Dukly Trenčín v utorňajšom zápase proti Slovanu Bratislava nenastúpi a otázne je, či vôbec - napriek avizovanému záujmu - pod hradom ...

TRENČÍN 9. októbra (SITA) - Hokejový útočník Ronald Petrovický v drese Dukly Trenčín v utorňajšom zápase proti Slovanu Bratislava nenastúpi a otázne je, či vôbec - napriek avizovanému záujmu - pod hradom Matúša Čáka odohrá aspoň jeden súboj. Tridsaťročný krídelník už s vicemajstrom niekoľko dní trénuje a stále čaká, ako sa vyvinie situácia s jeho budúcim angažmánom.

"Ronald stále čaká na kontrakt. Nechce riskovať zbytočné zranenie, preto zatiaľ hrať nebude. Ak by po podpise kontraktu mal možnosť hrať za Duklu, potom by možno za nás nastúpil. Čas sa však kráti, a ak podpíše zmluvu vo Švédsku, veľa priestoru na prípadné pôsobenie u nás by mu neostalo," informoval agentúru SITA generálny manažér Dukly Trenčín Eduard Hartmann.

Petrovický, ktorý v novej sezóne pravdepodobne zakotví v Európe, odohral v Trenčíne v kariére jediný extraligový zápas v sezóne 1993/94, a potom odišiel do zámoria. V NHL obliekal dresy Calgary, New York Rangers, Atlanty a naposledy Pittsburghu. Rodák zo Žiliny hral naposledy na Slovensku počas lockoutovej sezóny 2004/2005, keď obliekol dres klubu zo svojho rodného mesta v 34 stretnutiach.

V zostave Dukly bude najbližších päť - šesť týždňov chýbať obranca Jiří Malinský, ktorý si v poslednom dueli v Kežmarku zlomil deviate rebro. "Prvé prognózy hovoria o päť a možno až šesťtýždňovej pauze. Bude to pre nás citeľná strata," poznamenal Eduard Hartmann. Malinský mal v doterajších dvanástich zápasoch extraligy bilanciu 1 gól a 5 asistencií.

Po troch vynechaných zápasoch by sa v utorok proti Slovanu mal do zostavy Trenčína vrátiť Richard Lintner. Majster sveta z Göteborgu 2002 by mal v Dukle pôsobiť do 20. októbra, následne odíde do švédskeho Karlstadu, kde hráva Färjestad. Koľko zápasov za Trenčín Lintner odohrá, je zatiaľ otázne. "Rozhodnutie nechávame na neho. V posledných troch dueloch pauzoval z osobných dôvodov," dodal Eduard Hartmann.


Nachádzate sa tu:
Domov