Petrochema Dubová majstrom Slovenska

TASR|12. apr 2001 o 23:10

Dubová 12. apríla (TASR) - Až päťsetová dráma v 4. zápase play off extraligy volejbalistov rozhodla, že novým majstrom Slovenska stali muži Petrochemy Dubová. Nad obhajcom titulu Matadorom Púchov zvíťazili po 115 minútach 3:2 (-23, -22, 19, 12, 10) a celkove na zápasy finálovej série 3:1.

Petrochema Dubová - Matador Púchov 3:2 (-23, -22, 19, 12, 10)

Rozhodcovia Bajči a Hodoň, 500 divákov, 115 minút.

Konečný stav na zápasy 3:1.

V úvodnom sete si domáci partiu s obhajcom titulu výborne rozohrali. Viedli 10:7, potom 16:14, no hostia na razantnosť ich útokov vždy vedeli nájsť protibraň účinnými blokmi i väčším citom na sieti. Od stavu 18:18 sa odpútali až na 20:24 a využili štvrtý setbal. V jeho závere úradoval najmä Pistovič, ktorý získal vtipnou "ulievkou" 24. bod hostí, potom v rovnakej situácii nešťastne trafil len pásku a nakoniec sám zasmečoval na víťazstvo v sete. V druhej sade boli domáci opäť vo výhode 3:6 a 7:4, no odvtedy vyrábali na sieti chyby ako na bežiacom páse. Na chvíľu sa spamätali, prísun bodov si však zastavili od stavu 14:15, keď nevedeli udržať najmä smečiara Pistoviča a zlomiť náskok súpera 15:20. Hostia premenili po smeči Sládečka druhý setbal. Až v 3. sete sa domáci spamätali a neustále viedli. Púchovčania veľa stratili pri nepresných i zahodených podaniach a aj keď Sládeček z neho priamo znížil na 14:15, bol to aj posledný záchvet nesústredených hostí v tejto sade. Vo 4. sete všetko zariadil pri svojom perfektnom podaní Jankovič málo vídanou šnúrou 10:0. Otáznym už len zostalo, či v tajbrejku bude sila hostí zastaviť obdivuhodnú lavínu Petrochemy. Pre hostí sa stali osudné na začiatku 5. setu dva nepresné smeče Barbierika a potom hluché momenty od stavu 6:5 až 9:5. Z piatich ponúkaných mečbolov využila Petrochema druhý po smeči Procházku.

Hlasy:

Peter Kalný, tréner Dubovej: "Pre nás bola najväčším nepriateľom psychika a stres, ktoré sme pociťovali v úvodných dvoch setoch. Po druhom prehratom sme sa išli na chodbu nadýchať čerstvého vzduchu. Striasli sme zo seba nervozitu a konečne začali normálne hrať. Až keď bolo v piatom sete 15, konečne som uveril, že titul je náš. Hráči sa ani v najťažších chvíľach nezlomili, za čo ich možno obdivovať."

Ivan Štefko, tréner Púchova: "Za našu prehru viním rozhodcov, ktorí viditeľne išli po našom rozohrávačovi Kardošovi a zámer sa im podaril. Sedemkrát ho poškodili, nahrávač nám odišiel a s ním aj celé družstvo. Náš kolektív sa rozsypal a z toho vznikli všetky ďalšie chyby. V záverečnom sete som síce veril do poslednej chvíle, no už sa nedalo nič robiť. Naši hráči to psychicky nezvládli."

Martin Jankovič, smečiar Petrochemy Dubová: "Moja séria desiatich bodov pri podaní v štvrtom sete nám dodala istotu. Konečne sme sa skoncentrovali a začali si veriť. V domácom prostredí sme museli vyhrať, v Púchove by to bolo oveľa ťažšie. Po druhom prehratom sete sme len ťažko dúfali, že sa nám podarí zvrátiť nepriaznivý priebeh, no zvládli sme to bravúrne. Až v polovici tajbrejku za stavu 10:6 som veril, že titul už v našich rukách zostane."

dd mp jch

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Petrochema Dubová majstrom Slovenska