Najprv to bola drobná zmena, teraz problém, s ktorým sa Vlhová nevie zžiť

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|11. dec 2022 o 16:30

Zopakoval sa scenár z obrovského slalomu.

SESTRIERE, BRATISLAVA. Celú kariéru čakala na víťazstvo. V slalomových pretekoch v Sestriere získala už druhé v rade.  

Švajčiarskej lyžiarke Wendy Holdenerovej prvenstvo v Killingtone dodalo potrebné sebavedomie. V talianskom stredisku šla s istotou a nerozhodili ju žiadne nerovnosti na trati. 

„Víťazstvo v Amerike mi pomohlo a ja som sa upokojila. Stúplo mi sebavedomie. Som veľmi šťastná, že otázky, kedy konečne vyhrám, sú za mnou. Je to výborný začiatok sezóny. 

Samozrejme dúfam, že v nastavenom trende budem pokračovať,“ prezradila pred pretekmi pre JOJ Šport a svoje slová aj potvrdila. 

V Killingtone sa tešila z prvého miesta v spoločnosti švédskej lyžiarky Anny Swennovej Larssonovej. Na výkon zo zámoria nadviazala opäť v Taliansku. 

Wendy Holdenerová v cieli po 2. kole slalomu v Sestriere.
Wendy Holdenerová v cieli po 2. kole slalomu v Sestriere. (Autor: TASR)

Holdenerová je prvou Švajčiarkou od Vreni Schneiderovej v roku 1994, ktorá dvakrát po sebe stála v slalome na najvyššom stupienku.

„Väčšinu rekordov berie Shiffrinová, tak som rada, že mám nejaké moje,“ usmiala sa. 

Nespokojná Shiffrinová

Vystúpenie slovenskej reprezentantky Petry Vlhovej malo rovnaký scenár ako v sobotňajšom obrovskom slalome. Obhajkyňa malého glóbusu za slalom viedla po prvom kole, ale po druhej jazde sa prepadla na tretie miesto. 

„Chcela som potvrdiť pozíciu po prvom kole. Bohužiaľ, taký je šport. Bolo to náročné. Snažila som sa, ale opäť to stačilo iba na tretie miesto,“ pokrčila ramenami Vlhová. 

Na druhé miesto poskočila Mikaela Shiffrinová. „Som celkom vyčerpaná. Myslím však, že som mala zopár dobrých oblúkov. Je to krok vpred od výsledkov v Killingtone. 

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole slalomu v Sestriere

Gratulujem Wendy k ďalšiemu víťazstvu a takisto Petre k ohromným výsledkom počas celého víkendu,“ povedala pre JOJ Šport. 

Američanka sa po troch pretekoch vrátila na pódium. „Som šťastná za druhé miesto, ale nie som spokojná,“ dodala. 

Vlhová nemala dobrý pocit

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Najprv to bola drobná zmena, teraz problém, s ktorým sa Vlhová nevie zžiť