Vlhová odkázala nečakanej víťazke: Prvý triumf chutí najlepšie. Uži si ho

Petra Vlhová sa teší spolu s fanúšikmi v Kranjskej Gore.
Petra Vlhová sa teší spolu s fanúšikmi v Kranjskej Gore. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|7. jan 2023 o 15:50

Slovenských fanúšikov chválila i Shiffrinová.

KRANJSKA GORA. Keď Petra Vlhová prišla do cieľa, zdvihla ruky a tešila sa. V cieli mala náskok 93 stotín sekundy na priebežne vedúcu lyžiarku. 

„Verila som si na pódium. Keď človek príde do cieľa s takým náskokom, tak je veľká pravdepodobnosť, že skončí v najlepšej trojici. Veľmi ma to tešilo. Potom som už len čakala, ako to pôjde,“ povedala v cieli. 

Po prvom kole figurovala slovenská reprezentantka na šiestom mieste. Hneď po nej štartovala jej rivalka Mikaela Shiffrinová. Američanke však druhá jazda nevyšla a zaradila sa za Vlhovú so stratou necelej sekundy. 

„Stratila som najmä v spodnej časti. Musím si pozrieť, kde sa mám zajtra viac sústrediť, aby som zašla lepší výsledok. Cítila som, že lyže idú dobre, ale je rozdiel medzi dobre a rýchlo,“ zhodnotila Shiffrinová. 

Z Kranjskej Gory

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Kanadské slzy šťastia

Štvrtá žena po prvom kole Marta Bassinová šla vyrovnaný čas ako Vlhová. V záverečnej pasáži dokázala zrýchliť a slovenskú lyžiarku predstihla o tri stotiny. 

Vlhová iba pokrčila ramenami. „Čo už. Je to šport.“ 

Na jej výkon nestačili Federica Brignoneová a Lara Gutová Behramiová. Čakalo sa, ako sa so svojou šancou popasuje prekvapujúca víťazka prvého kola Valerie Grenierová. 

Tretia Petra Vlhová s víťazkou Valerie Grenierovou.
Tretia Petra Vlhová s víťazkou Valerie Grenierovou. (Autor: TASR)

Kanaďanka šancu využila bravúrne a prišla si pre svoje prvé víťazstvo v kolotoči Svetového pohára. 

V cieli za ňou pribehli tímové kolegyne a radostne ju vyobjímali. 

„Nemám slov. Nemôžem tomu stále uveriť. Som taká šťastná, je to neskutočné. Pred druhým kolom som bola uvoľnená, cítila som sa normálne a riskovala som," neskrývala slzy v prvom rozhovore pre FIS. 

Prvé víťazstvo chutí najlepšie

Posledná kanadská lyžiarka vyhrala obrovský slalom takmer pred päťdesiatimi rokmi. „Bol to pre mňa deň ako každý iný. Naozaj som nečakala, že môžem vyhrať prvé kolo a ani druhé. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová odkázala nečakanej víťazke: Prvý triumf chutí najlepšie. Uži si ho