Vlhová mala problémy so snehom i materiálom, tvrdí jej servisman

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|16. feb 2021 o 11:30

Prečo Petra Vlhová nedokončila kvalifikáciu?

CORTINA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa nepredstaví v hlavnej súťaži paralelného obrovského slalomu na majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Rozhodla o tom doobedňajšia kvalifikácia, v ktorej Vlhová nedokončila svoju jazdu. Na trať sa vydala ako prvá spolu s Taliankou Martou Bassinovou.

Na červenej trati išla Vlhová od začiatku rýchlo a agresívne. Po piatich bránkach však nečakane vypadla, keď sa nezmestila do tej nasledujúcej.

"Bohužiaľ, dnes to nevyšlo. Vypadla som v kvalifikácii. Trochu ma zradil materiál, ale taký je šport. Aspoň si oddýchnem a pripravím sa na obrovský slalom," uviedla Petra Vlhová na svojom instagramovom profile.

Slovenská lyžiarka patrila v tejto disciplíne medzi favoritky na medaily. Aj preto, že zvíťazila v poslednom paralelnom obrovskom slalome vo Svetovom pohári v rakúskom Lechu.

Tentoraz však doplatila na nevyspytateľnú disciplínu, podmienky i materiál.

„Petra mala problémy s týmto druhom snehu a tiež aj s materiálom. Aj preto sa nedokázala udržať na trati a vypadla,“ uviedol pre Sportnet Vlhovej taliansky tréner a servisman Matteo Baldissarutti.

Po Vlhovej vypadnutí nastalo v tíme sklamanie. Na slovenskú lyžiarku však stále čakajú na svetovom šampionáte dve disciplíny - vo štvrtok obrovský slalom a v sobotu slalom.

Hlavná súťaž paralelného obrovského slalomu je na programe v utorok o 14.00.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová mala problémy so snehom i materiálom, tvrdí jej servisman