Vlhová nie je spokojná: Hnevám sa, nestačí mi iba jedno dobré kolo

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|8. jan 2023 o 15:52

Viem, kde mám rezervy, vravela Vlhová.

KRANJSKA GORA. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová bola po štvrtom mieste v obrovskom slalome v Kranjskej Gore nahnevaná.

Na tretiu priečku Lary Gutovej Behramiovej jej chýbalo desať stotín sekundy. „Nie som spokojná, nevyšlo mi prvé kolo. Nestačí, že v druhom kole mám dobrý čas,“ zhodnotila vystúpenie lyžiarka. 

Podobne, ako deň predtým, útočila na pódium z vyšších priečok. Tentokrát bola po prvom kole siedma. V sobotu šiesta. 

„Prvé kolo mi nesadlo. Viem, kde mám rezervy a budem sa snažiť ich odstrániť,“ povedala Slovenka.

Z Kranjskej Gory

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Iba jedna dobrá jazda

Po prvej jazde strácala na vedúcu Mikaelu Shiffrinovú 87 stotín sekundy a obsadila priebežnú siedmu priečku. V druhom kole zašla druhý najrýchlejší čas, ale na pódium sa už nevyšvihla. 

„Dnešný deň hodnotím na dve časti – menej dobrú a vynikajúcu. Keď špička ujde v prvom kole, tak sa to ťažko doháňa. Petre nesadlo prvé kolo. Musíme však bojovať s tým, čo je postavené a prispôsobiť sa. 

Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.
Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)

Oproti včerajšku boli väčšie rozostupy. Prvé tri dievčatá boli odskočené a ostatné štyri mali rozostup štrnásť stotín. Vedeli sme, že štvrté miesto je na dosah a možno i pódium. Dnes nám chýbalo aj kúsok šťastia,“ rozobral brat Boris Vlha. 

Podmienky v stredisku boli podobné ako v sobotu. Trať vydržala. „Ráno primrzlo a záverečná strmina držala poriadne. Klobúk dole pred organizátormi,“ pochválil. 

S víkendom v Kranjskej Gore je však tím spokojný. Slovenská lyžiarka obsadila v obrovskom slalome tretie a štvrté miesto. Celkovo jej počas víkendu na podujatí Zlatá líška patrila tretia priečka. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová nie je spokojná: Hnevám sa, nestačí mi iba jedno dobré kolo