Kranjsku Goru neobľubuje, ale obrovský slalom Vlhovej chutí

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|6. jan 2023 o 10:40

Do Slovinska príde veľké množstvo slovenských fanúšikov.

KRANJSKA GORA. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová odišla do dejiska ďalšieho Svetového pohára o deň skôr, ako pôvodne plánovala. 

Pre nepriaznivé podmienky v Záhrebe druhé slalomové preteky zrušili.

„Myslím si, že rozhodnutie bolo správne. Posledné pretekárky v prvom kole stredajších pretekoch lyžovali pomaly na tráve. Bolo by to rovnaké, možno aj horšie. Do toho fúkal silný vietor,“ uviedol pre Sportnet Boris Vlha. 

„Nerátal som s tým, že preteky zrušia. Veril som, že to bude dobre. Keď sme sa informáciu o zrušení pretekov dozvedeli, boli sme spolu s Maurom Pinim v kabíne cestou hore. Otočili sme sa a celú cestu nadol sme premlčali,“ povedal asistent trénera Matej Gemza. 

Z Kranjskej Gory

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Petra Vlhová bola na izbe a pripravovala sa na odchod. „Nečakala som to, prekvapilo ma to a trochu aj zamrzelo. Chcel sa som ísť na kopec, lebo som sa cítila dobre. 

Na druhej strane je to pre nás lepšie, lebo by sme možno odjazdili len prvé kolo a takto sme sa to dozvedeli včas," reagovala Vlhová.

Obrák jej chutí

Obhajkyňa malého glóbusu za slalom využila voľný čas na kondičný tréning a regeneráciu. Tím sa v pokoji presunul do Kranjskej Gory. 

„Ráno máme v pláne tréning obrovského slalomu v Slovinsku spoločne so Švajčiarkami, Francúzkami a Slovinkami,“ doplnil Gemza. 

Program v Kranjskej Gore:

Sobota 7. januára - 1. kolo 9:30, 2. kolo 12:30

Nedeľa 8. januára - 1. kolo 9:30, 2. kolo 12:30

Petru Vlhovú čakajú dvoje preteky obrovského slalomu. Po vianočnej prestávke v Semmeringu zaznamenala v disciplíne najlepšie i najhoršie umiestnenie v sezóne. Trápili ju však zdravotné problémy, ktoré jej ubrali veľa síl. 

V rakúskom stredisku skončila druhá a siedma. „Postupne sa posúvam vyššie a dúfam, že čoskoro príde aj víťazstvo,“ naznačila Vlhová.

Preorientovanie sa zo slalomu v Záhrebe na "obrák" v Kranjskej Gore bude jednoduché. „Petre tento rok disciplína obrovského slalomu veľmi chutí,“ uviedol asistent trénera. 

„Cítim sa v nej veľmi dobre, môj cieľ bol zlepšiť sa. Mám to dobre rozbehnuté, ale dokonca sezóny zostáva ešte veľa času,“ doplnila lyžiarka. 

Príde prvý triumf?

Slovenka však slovinské stredisko veľmi neobľubuje.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Kranjsku Goru neobľubuje, ale obrovský slalom Vlhovej chutí